Jak připravit panna cottu z kokosového mléka? Lehký dezert je hotový za pár minut
Panna cotta je jeden z nejoblíbenějších dezertů na celém světě, je lehký jako pírko a velmi osvěžující. Skládá se ze smetany s cukrem a želatiny. Báječně chutná také, když smetanu zaměníme s kokosovým mlékem.
Panna cottu můžeme připravovat do jakýchkoliv nádob či menších skleniček, pro efektní vzhled lze použít také např. silikonové formičky různých tvarů. Příprava této dobroty je jednoduchá, pouze nás zdrží doba tuhnutí, která trvá ideálně přes noc.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit panna cottu
Na 4 porce tohoto svěžího dezertu budeme potřebovat: 600 ml kokosového mléka, dále 2 plátky želatiny v suchém stavu, 20 g strouhaného kokosu, 2 lžíce medu a 1 lžičku vanilkového extraktu.
- Nejprve si plátky želatiny namočíme do menšího množství vody alespoň na 10 minut.
- Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku a zahřejeme na středním plameni. Je třeba dávat pozor, aby se mléko nevařilo, pouze lehce zahřívalo.
- Plátky želatiny vymačkáme od přebytečné vody a přidáme do mléka společně s medem, kokosem a vanilkovým extraktem.
- Směs udržujeme stále teplou, neměla by nikdy vřít. Důkladně mícháme, dokud se všechno nespojí, trvá to přibližně 5 minut.
- Hotovou směs nalijeme do připravených skleniček a uložíme do lednice vychladit, nejlépe přes noc nebo alespoň na 4 hodiny. Panna cottu můžeme nazdobit ovocem nebo přelít ovocnou omáčkou.
Panna cotta je velmi všestranný dezert, ochutit jej můžeme opravdu čímkoli.
Podle videoreceptu si tuto dobrotu můžete připravit s jahodovým želé.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 19 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře