Quiche lorraine-slaný koláč
Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 9 164 kJ / 2 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,01 g |
Tuky | 188,14 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,15 g |
Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dnes mne navštívil syn mých dlouholetých přátel z Lucemburska Lubík, který přijel na dovolenou do Česka a překvapil mě tímto receptem.
Qiche (čti kiš) je báječný slaný koláč z křehkého těsta se smetanovou náplní, který obletěl celý svět. Pochází z východní části Francie, je darem alsasko-lotrinské gastronomie. V zemi svého původu je stejně populární jako pizza v Itálii.
Lubík, přestože bydlí v Lucembursku, se tento recept naučil v Belgii a je už poznamenán regionálními úpravami.
I tak mě mile překvapil. A to jsem měl zaděláno na bagetky s poličanem a česnekem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2016 19:50
22. 9. 2016 20:17
16. 12. 2015 10:04
12. 8. 2014 13:26
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát
10. 2. 2014 20:48
10. 2. 2014 19:50
6. 7. 2011 17:40
5. 2. 2011 21:42
19. 12. 2010 21:38
28. 8. 2010 21:25
17. 8. 2010 15:05
11. 5. 2010 18:05
3. 3. 2010 11:51
26. 2. 2010 21:32
26. 2. 2010 21:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 1 hodinou
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 4 hodinami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 4 hodinami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 4 hodinami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 5 hodinami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 5 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 5 hodinami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 5 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Křehké těsto a lahodná náplň - to je quiche, francouzský slaný koláč. V náplni může být maso i zelenina
Francouzská kuchyně: Jaké je tajemství quiche? Pohlédněte s námi do historie a upečete si tento slaný koláč třeba v Remosce
Recept na slaný masový koláč z křehkého těsta: Podle předpisu z 15. století funguje dodnes a je úžasně šťavnatý
Další recepty
Tématické fráze: slaný koláč kiš slaný koláč kis slany kolac recept kiš kolac francouzský koláč kiš francouzský quiche koláč kiš quiche z listového těsta francouzský kiš quische slaný koláč recept lotrinský quiche lotrinský slaný koláč francouzský slaný koláč-quiche kiš lotrinský kiš slaný lotrinský koláč slaný kiš testo na quiche recept na slaný koláč
Suroviny: těsto listové, cibule, slanina anglická, sýr uzený, vejce, mléko, sůl, pepř bílý mletý, máslo
Quiche lorraine-slaný koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRmW
23 názorů