Jak připravit domácí lučinu. Co na ni potřebujeme a jak ji ochutíme. Jednoduché recepty na lahodný domácí sýr
Lučina je skvělá k mazání na pečivo. Má jemnou lahodnou chuť a hodí se do různých pomazánek. Stačí k ní přidat trochu jemně nakrájené zeleniny a dochutit. Podle jednoduchého receptu si ji snadno připravíme sami doma. Náš článek poradí, jak na to.
Jednoduchá příprava a lahodná chuť
Lučinu, připravenou podle našeho receptu, využijeme naslano i nasladko (v tom případě ji nesolíme). Stačí ji dochutit koprem, cibulkou, pažitkou, česnekem nebo sladkou paprikou. Hodí se dokonce do těstovin a zapékaných jídel. Vyjde levně a má lahodnou krémovou chuť a jemnou konzistenci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho připravit domácí lučinu
Do misky dáme bílý jogurt, můžeme použít domácí. Přimícháme zakysanou smetanu a trošku soli. Připravíme si hrnec, do kterého vložíme cedník. Vyložíme ho plátýnkem (stačí velký kapesník, plena nebo jiná vhodná látka). Smíchaný jogurt do cedníku (s plátýnkem) nalijeme a cípy můžeme nahoře stáhnout gumičkou. Hrnec přikryjeme poklicí.
Jak připravit domácí lučinu
Hrnec uložíme do lednice a necháme ho tam 24 hodin stát. Po této době ho podáme z lednice. Cípy plátýnka dáme vzhůru k sobě a lehce je zatočíme - odteče ještě trochu tekutiny. Dole v hrnci zůstane syrovátka, kterou nevyléváme. Buď ji vypijeme jako osvěžující nápoj nebo využijeme do pečiva.
Hotová lučina je výborná jen samotná, přírodní, lehce osolená. Bude nám chutnat i ochucená. Použijeme k tomu jemně nakrájené bylinky, cibuli a další zeleninu. Kdo chce, může ji ještě doplnit kořením (sladká paprika, pepř, provensálské koření atd.) nebo přidat tuňáka z konzervy. Možností je mnoho - lučina je vhodná do mnoha pomazánek a určitě pro ni najdeme využití.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Komentáře