Jak připravit tvarohové či jogurtové koblížky. Chutnají báječně i bez kynutí
Smažené koblížky jsou velmi populárním dezertem, který si zamiluje snad každý. Těsto je hotové za pár minut a díky tvarohu jsou koblížky ještě vláčnější, než klasické koblihy. Obalené v moučkovém cukru chutnají báječně.
Tvarohové či jogurtové koblížky můžeme připravit jednoduše z několika ingrediencí a navíc bez čekání a kynutí těsta. Z připraveného těsta tvarujeme lžící kuličky, které vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho připravit koblížky
Velmi rychlé a nadýchané koblížky připravujeme z těchto surovin:
- Z hladké nebo také z polohrubé mouky, můžeme použít i kombinaci obou.
- Dále budeme potřebovat bílý jogurt nebo tvaroh - nejlépe volíme polotučný z krabičky.
- Přidáme i rum, díky kterému by koblihy neměly nasát příliš mnoho tuku.
- Potřebujeme také ostatní ingredience jako jsou vejce, kypřicí prášek do pečiva a špetka soli.
- Na smažení bude potřeba rostlinný olej, nejčastěji řepkový, nebo také sádlo s olejem, jako to dělávaly dříve naše babičky.
- Na závěr usmažené koblížky obalíme v moučkovém cukru.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 15 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 17 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Komentáře