Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Na téma loupání česneku nabízíme několik tipů a vychytávek, ze kterých si každý může vybrat to, co mu nejvíce vyhovuje. Záleží i na tom, kolik stroužků zrovna potřebujeme oloupat.
Občas potřebujeme snadno a rychle oloupat větší množství česneku (například při zabijačce). Je to nezábavná práce, kterou si ale můžeme usnadnit i urychlit. Naše vychytávky vám pomohou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Pokud potřebujeme oloupat jen 1-2 stroužky (třeba do omáčky nebo pomazánky), položíme neoloupaný stroužek na prkénko, přiložíme nůž s širším ostřím plochou na stroužek a uhodíme na něj dlaní. Slupka pod nárazem praskne a stroužek už lehce slupky zbavíme.
- Stroužek česneku, který chceme lisovat, vložíme do lisu neoloupaný. Při zmáčknutí projde lisem jen česneková dužnina a slupka zůstane na páce lisu, z níž ji snadno sejmeme.
- Větší množství česneku oloupeme tak, že stroužky vložíme do širší sklenice se šroubovacím víčkem, uzavřeme a důrazně protřepeme. Stroužky se ze slupek samy osvobodí.
- Další možností je vložit stroužky na 20-30 sekund do mikrovlnné trouby. Jejich slupka popraská a česnek snadněji oloupeme.
- Ponoření stroužků do horké vody na dvě minuty způsobí změknutí slupky a snadnější oloupání.
Názorné video poradí, jak utřít česnek
Doufáme, že vám naše rady na loupání česneku pomohly. O způsobech skladování česneku si můžete přečíst v našem dalším článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 6 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 19 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Komentáře
15. 1. 2024 11:09
14. 1. 2024 13:29
Uřežeme kořínek tak, aby jsme byli v česneku. Položíme hlavu na desku, natí nahoru, a dlaní po česneku pleskneme. Pak vememe mezi prsty nať, stisneme a česnekové lusky vypadnou ven (nebo položíme na nať destičku na krájení a udeříme na ni).