Jak snadno rozlousknout rukou ořechy papírky? Zvládne to i žena nebo dívka, pokud zná ten správný trik
Vlašské ořechy jsou ceněné a velmi hodnotné, do jídelníčku bychom je měli zařazovat co nejčastěji, pokud u nás nevyvolávají alergické reakce. Od jejich konzumování nás ale někdy odradí pracnost vylupování. I to ale jde zvládnout snadněji.
Některé vlašské ořechy jsou pevné a na jejich louskání potřebujeme vyvinout větší sílu, jinak je to ale s ořechy, které mají skořápku jemnou a snadno se rozlousknou i rukou. Chce to ale znát tu správnou techniku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak snadno louskat ořechy papírky
Možná jsme takový ořech vzali do ruky a zmáčkli, načež jsme zjistili, že to zase tak snadné není. Jenže může být a poradí si s nimi i žena nebo dívka.
- Jednoduchý trik zvládneme, když do ruky vezmeme dva ořechy naráz a stlačíme je k sobě. Jeden z nich rychle praskne a můžeme ho vyloupat.
- Další možností je přitlačit ořech k prkýnku, tímto způsobem také velmi rychle povolí.
- Jde totiž o to, abychom měli něco pevného, k čemu ořech přitlačíme, rozlousknutí pak bude záležitostí chvilky.
- Ideální není louskání o stůl, protože bychom mohli pěkný povrch stolu snadno poškrábat.
- Zajímavostí u některých odrůd těchto křehkých ořechů je, že při louskání zůstávají půlky skořápek často celé a dají se ještě použít na různá tvoření a k vytváření dekorací.
- Pro tyto ořechy zároveň platí, že bychom je měli spotřebovat nejdříve, jejich skladovatelnost není tak dobrá, jako u ořechů s pevnými skořápkami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 34 minutami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat vlašské ořechy. Jsou skvělým zdrojem vitamínů a podporují funkci mozku
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak rychle nastrouhat jablka? Budou se hodit do moučníků i do salátů, pochutnají si na nich děti
Komentáře