Jak tvarovat košíčky z lineckého těsta: Vychytávky pro dokonalé tvary
Košíčky jsou upečené mističky z lineckého, ořechového nebo jiného tukového těsta. Kousky těsta vkládáme a tvarujeme do kovových nebo silikonových formiček, ve kterých se hned pečou.
Upečené a vychladlé košíčky jsou připraveny k naplnění, zdobení nebo k uschování na pozdější dobu. Košíčky pečeme v různých velikostech nebo je připravujeme k naplnění sladkými i slanými náplněmi. Poradíme vám, jak na tvarování.
Jak tvarovat těsto do tvaru košíčků
Poradíme vám čtyři způsoby tvarování košíčků:
- Kousek těsta vtlačíme do kovové formičky a vytlačováním vzduchu směrem ode dna přilepíme těsto na stěny formičky. Přečnívající zbytek odřízneme.
- Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka potřebné velikosti, které vložíme do formičky a přilepíme na stěny. Velikost kolečka musíme vyzkoušet.
- Na obrácené formičky položíme kolečka těsta nebo kytičky z těsta a přimáčkneme ke stěnám. Po upečení bude vnitřek košíčku rovný a souměrný.
- Nízkou košíčkovou formičku vtlačíme do plátu těsta a tím vykrojíme potřebný tvar, který po otočení ve formě zůstane - přimáčkneme ho na stěny a dno.
Podívejte se s námi na přípravu kararamelových košíčků v našem videu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 22 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak tvarovat kuličky z nepečeného těsta? A co když se nám rozpadají? Zvládneme to snadno, stačí použít jednoduché rady
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Komentáře