Jak připravit bezinkový likér? Má krásnou barvu a příjemnou chuť, inspiraci a postup najdeme v oblíbených receptech
Bezinky jsou plody, které dozrávají na černém bezu koncem léta. Dají se zpracovat různými způsoby, navíc jsou snadno dostupné i pro ty, kdo nemají zahradu. Stačí vzít košík, nůžky a vyrazit do přírody.
Bezinky sklízíme opatrně, aby zbytečně z plodenství neopadaly. Doma je rychle opláchneme v chladné vodě a necháme chvíli okapat. Potom je z plodenství otrháme - můžeme k tomu použít vidličku. Pěkně vyzrálé kuličky dále zpracujeme. Náš další článek poradí, na co všechno se bezinky hodí:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit likér z bezinek
Vylisovanou šťávu z bezinek promícháme s cukrem, přidáme celou skořici a hřebíčky (koření), povaříme. Druhý den šťávu přecedíme a promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v chladnu a temnu. Bezinkový likér snadno připravíme podle některého z následujících receptů:
Jak se přípravují jiné oblíbené likéry (např. vaječný, karamelový, čokoládový atd.), poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 58 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Sladké likéry mohou navodit pohodu nejen v čase Vánoc. Jejich výroba není vůbec složitá
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře