Nemáte formu na beránka? Připravte si místo něj dokonalou velikonoční bábovku
Pečení velikonočního beránka je známou tradicí a toto pečivo by nemělo na svátečním stole chybět. Co si ale počít, když nemáme doma formu na beránka? Můžeme zkrátka a jednoduše upéct velikonoční bábovku, a tu pak krásně jarně vyzdobit.
Pečení beránka není nic složitého, přesto má svá úskalí a finální vyklepávání nás může potrápit. Proto některé hospodyňky raději sází na osvědčenou klasiku a místo beránka si raději upečou velikonoční bábovku politou chutnou polevou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty na bábovku
Receptů na bábovku najdeme velké množství, připravit můžeme klasickou kynutou, mramorovanou nebo také vláčnou s podmáslím či s tvarohem. Těsto po libosti dochutíme například mletými ořechy, kokosem, banánem, jablky či mrkví.
Čím bábovku ozdobit
Hotovou bábovku můžeme přelít polevou z bílé nebo mléčné čokolády, případně polevou z cukru moučky a citrónové šťávy. Na povrch bábovky použijeme barevné zdobení, hoblinky nebo nadrcený prach z lyofilizovaného ovoce. Báječně jarně budou vypadat i jedlé květy či zelené bylinky jako je máta a meduňka. Kolem bábovky lze rozmístit tématicky i čokoládová vajíčka.
Pojďte si s tímto videoreceptem krok za krokem připravit báječnou ořechovou bábovku s čokoládovou polevou. Pečete raději tradičního beránka či bábovku?
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 45 minutami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy vytáhnout beránka z formy? Vyplatí se vyčkat až do zchladnutí
Chyby při houbaření: Přinášíme vám 5 nejčastějších chyb při sběru hub. Neděláte je také?
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře