Jak úsporně připravit karbanátky. Vyzkoušejte jednoduchou techniku, při které ušetříte olej a na výsledku si pochutnáte
Karbanátky jsou velmi oblíbené, připravujeme je z různých surovin - z luštěnin, obilovin, zeleniny i masa. Pokud máme více strávníků, smažení je zdlouhavé, navíc spotřebujeme mnoho oleje. Poradíme jednoduchou techniku, při které ušetříme.
Vytvarované karbanátky narovnáme na plech vyložený pečicím papírem nebo lehce vymaštěný. Pečeme je v předehřáté troubě. Teprve ke konci pečení plech vytáhneme z trouby a karbanátky potřeme olejem. Můžeme ho dokonce mírně naředit vodou. Vložíme plech znovu do trouby. Po několika minutách ho ještě jednou vyjmeme, karbanátky otočíme a potřeme z druhé strany.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak podávat karbanátky
Poté karbanátky již jen malou chvíli dopečeme dozlatova a podáváme. Pokud bychom je vůbec nepotřeli olejem, byly by ve výsledku vysušené. Hotové karbanátky podáváme s bramborovou přílohou - ať už s vařenými bramborami, s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
8 tipů pro úsporné zalévání: Jak šetřit nejen vodu, ale i svůj čas a síly
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Komentáře