Jak uvařit nejlepší špenát. Oblíbený retro recept má v naší kuchyni stále své důležité místo
Špenát je populární nejen jako jarní, ale i celoročně snadno dostupná zelenina. Na jaře i na podzim ho můžeme sklízet z vlastní zahrady, a v průběhu celého roku špenát běžně koupíme, ať už jako mražený, nebo ve formě čerstvých listů. A další výhoda této listové zeleniny? Špenát je velmi levný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit špenát před vařením
Jak uvařit výborný špenát
Na vaření podle našeho receptu potřebujeme mražený špenátový protlak, mléko, několik stroužků česneku. Dále olej, cibuli, hladkou mouku, a na dochucení sůl a mletý pepř.
- Nejprve nakrájíme nadrobno cibuli a na oleji ji osmahneme dosklovita.
- Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.
- Mícháme a přilijeme mléko, znovu dobře promícháme, aby nevznikaly hrudky.
- Dále přidáme špenát (mražený nebo čerstvý, který jsme spařili).
- Za stálého míchání přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Vaříme cca 20 minut při pozvolném varu.
- Občas promícháme. A protože špenát rád "prská", raději hrnec přikryjeme pokličkou, abychom neměli po vaření zbytečnou práci s čištěním sporáku.
- Ke konci vaření ještě přidáme utřený česnek.
- Podáváme s bramborami a vařenými vajíčky, nebo tak, jak jsme zvyklí.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Trhaný chléb Josefa Maršálka voní česnekem a špenátem: Vláčnost mu dodá správný poměr celozrnné mouky, říká cukrář
Čerstvé špenátové listy se skvěle uplatní v naší kuchyni. Přidáváme je do salátů, smoothies a oblíbených pest
Komentáře