Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Sterilované okurky jsou chloubou každé hospodyně. Ty nejlepší recepty se předávají jako poklad. Vyzkoušejme osvědčené postupy a zásobme se na zimu oblíbenou pochoutkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava okurek
Okurky nakladačky, které chceme zavařovat vcelku, sklízíme ještě mladé (nejlépe ráno nebo později odpoledne). Pokud je necháme přerůst, budou vhodnější na okurkové řezy. Okurky po sklizni buď hned zpracujeme, nebo je až do zpracování uložíme do chladna. Poté je dobře omyjeme, někdy je lepší použít kartáček. Připravíme si všechny další suroviny a pomůcky, abychom vše měli po ruce.
Co budeme potřebovat
Nachystáme si koření (např. hořčičné semeno, bobkový list, kuličky nového koření a pepře), kopr (obvykle květenství), cibuli, mrkev, křen, sůl, cukr, ocet. Dále potřebujeme zavařovací sklenice a víčka - pohodlné a snadné je použít šroubovací víčka.
Jak naplnit sklenice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Jak připravit nejlepší kvašáky. Ochutnejte výborné křupavé okurky jedinečné chuti podle rodinných receptů
Kopr může mít v kuchyni všestranné použití. Nemusí být nutně jen součástí kulajdy a omáčky
Komentáře