Kdy solit maso na guláš? Poradíme, kdy je ten správný okamžik pro osolení masa
Sůl má za úkol posílit chuť jiných potravin. Ve většině případů se bez soli v kuchyni neobejdeme a u zpracovávání masa to platí dvojnásob. Kdy je ale správný čas na solení? A proč to tak je? V tomto článku si řekneme, kdy solit maso na guláš.
Existují různé rady, ve kterých se uvádí, že nějaký pokrm se má solit před vařením, jiný až po uvaření. U masa platí, že by se mělo solit syrové, protože se s ním sůl lépe spojí a zvýrazní jeho chuť. Nakonec je ale třeba výsledek ochutnat a v případě potřeby dosolit.
Mohlo by vás zajímat
Kdy solit maso na guláš
Se solí musíme zacházet opatrně, přesolené jídlo se těžko napravuje. Mnohdy ani zachránit nejde.
- Maso do guláše, které máme pokrájené na kostky, můžeme promíchat se solí a nechat chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme cibulový základ.
- Maso přidáme k cibulovému základu, opět trochu osolíme a necháme zatáhnout.
- Přidáme koření, česnek, zalijeme vývarem nebo vodou, a necháme guláš vařit.
- Před koncem vaření guláš ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme solí, kořením nebo třeba bylinkami.
Sůl přidaná na začátku vaření se krásně spojí s ostatními surovinami. Oproti tomu solí přidanou na konci zvýšíte celkovou úroveň slanosti jídla, ale už se nespojí s ostatními chutěmi.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 2 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Dobře ochucené jídlo - i to je cesta k hospodárnosti a úsporám. Když všem chutná, nejsou žádné zbytky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Komentáře