Křehké a vláčné mrkvové šátečky jsou lahodné a oblíbené. Díky mrkvi mají pěknou barvu a lákají nás k zakousnutí
Mrkev je levná a snadno dostupná zelenina. Dalším jejím benefitem jsou její zdravotní přínosy. Nezapomínejme ji tedy často zařazovat do svého jídelníčku. Hodí se i na přípravu sladkých jídel, zejména moučníků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujeme na mrkváče
Pro přípravu chutných mrkváčů budeme potřebovat jen několik základních surovin:
- heru
- hladkou mouku
- najemno nastrouhanou mrkev
- prášek do pečiva
- špetku soli
- cukr moučku
- marmeládu, povidla nebo jinou oblíbenou náplň, např. tvarohovou
Jak upéct mrkváče
Postup přípravy je snadný a poměrně rychlý.
- Mrkev nastrouháme buď na čtyřstranném struhadle nebo pomocí elektrického robota.
- Z hery, mouky, mrkve, prášku do pečiva a soli vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
- Poté ho rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka.
- Na kolečka dáváme náplň a poté je přehneme na polovinu.
- Pomocí vidličky spojíme okraje, aby náplň nevytékala.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dokud mrkváče nezezlátnou.
- Ještě teplé mrkváče posypeme nebo obalíme cukrem moučkou.
Další oblíbené recepty na lahodné mrkvové moučníky jsme připravili do následujícího článku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře