Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Variace bramborových lupínků je velmi snadná a přitom chutná přímo neskutečně. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása; pro tuto úpravu brambor to rozhodně platí. Voní máslem a česnekem, samy kloužou do břicha a zasytí stejně jako masité jídlo.
Na tyto pečené brambory jsou nejlepší brambory střední a větší velikosti, ale pokud jiné nemáte, poslouží i ty menší. Při přípravě je důležité pečlivé nakrojení, ale to hravě zvládne i začátečník. Chcete-li, použijte na závěr nějaké bylinky, ale nutné to není.
Jak na pečené bramborové lupínky
Je to skutečně snadné a rychlé.
- Bramboru položíme na dvě čínské hůlky a nakrájíme ji na tenké plátky. Hůlky vytvoří hranici zářezu a nedovolí, abychom bramboru úplně přeřízli.
- Všechny nakrájené brambory dáme do pekáče, zastříkneme je olejem a upečeme.
- Do rozpuštěného másla nastrouháme česnek a hotovou směsí bohatě potřeme upečené brambory. Zajedeme pokud možno mezi všechny lupínky.
- Nyní můžeme přidat bylinky na provonění a brambory znovu dáme do trouby.
Věříme, že si tuto úpravu brambor zamilujete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře