Jak a do čeho naložit kapra před pečením? Marinády příjemně ochutí maso
Že jsou ryby zdravé, o tom není pochyb. Některé ryby jsou nepříjemně aromatické a proto méně oblíbené na talíři. Zrovna s tímto problémem si ale umíme poradit a nejedná se o nijak složitou úpravu. Pojďme si říct, jak naložit kapra.
Proč je dobré naložit kapra? Abychom se zbavili typického rybího zápachu. Některý kus je aromatičtější než jiný a proto je naložení kapra zárukou úspěchu. V následujícím článku si řekneme, jak naložit kapra před samotnou přípravou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak naložit kapra
Možností, jak a do čeho naložit kapra, je několik a zde jsou ty nejpoužívanější:
- Kapra je výborné naložit do čistého mléka a nechat odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Mléko lze osolit a přidat pár kapek citrónové šťávy.
- Kapra můžete také naložit do bílého vína a nechat několik hodin odpočinout.
- Zajímavou vůni kapřímu masu dodá pivní lázeň, stačí pár hodin.
- Kombinujte. Fantazii se meze nekladou a pokud bude vaše marináda vycházet z některé výše zmíněné suroviny, nemůžete se dopustit chyby. Mléko lze nahradit jogurtem, můžete použít černé pivo, různé bylinky, česnek, cibuli. Záleží jen na vás.
Na závěr přidáme ještě jeden tip v podobě videoreceptu na univerzální česnekovo-medovou marinádu, kterou využijete pro všechny druhy masa.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 20 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Naporcovat kapra na podkovy, připravit filety a z nich porce na smažení, stejně jako odstranit kůži - to vše nás naučí názorné video
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Komentáře