Topinka s česnekem je večeří pro studenty, ale také pro rodinu i pro nečekané hosty
Topinka je pro mnoho lidí jen obyčejný krajíc chleba, opečený dozlatova na tuku, potřený česnekem. Je jednou z nejčastějších večeří studentů, rychlým pokrmem pro rodinu, ale i luxusním pohoštěním pro nečekanou návštěvu.
Starší chleba, který bychom už nespotřebovali, můžeme využít k přípravě topinek. Nejčastěji je podáváme potřené česnekem nebo pikantní pomazánkou. Topinky můžeme obložit masem a zeleninou či pokrájet do polévky jako krutony.
4 způsoby, jak připravit topinky
Chleba nakrájíme na stejně silné krajíce:
- Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a topinky z obou stran opečeme do červena. Osušíme je papírovou utěrkou. Ještě horké je natřeme česnekem.
- Plátky chleba potřeme z jedné strany sádlem a namazanou stranou položíme na horkou pánev. Topinky opečeme z obou stran. Potřeme česnekem a osolíme.
- Krajíčky chleba rozpůlíme a vložíme do topinkovače. Po dosažení potřebné barvy chléb vyjmeme a potřeme česnekem, popřípadě trochou sádla.
- Chléb opékáme na rozpálené plotně nebo na pánvi - bez tuku, na sucho. Po upečení topinky potřeme sádlem s lisovaným česnekem a osolíme.
Jedním z jednoduchých receptů jsou rajčatové topinky. Na postup jejich přípravy se můžete podívat v našem videu:
Po opečení topinky jíme samostatně nebo natřené pomazánkou, masovou nebo zeleninovou směsí, nebo bohatě obložené masem, dušenou i syrovou zeleninou a vejci.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 6 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Upotřebit starší chléb nebo pečivo lze s trochou přemýšlení docela snadno. Nabízíme několik praktických nápadů
Rychlá večeře: Na sádle dokřupava upečené topinky s česnekem a pálivou játrovou směsí ocení nejen milovníci pikantních jídel
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Komentáře