Velikonoční barevné chlebíčky jsou chutným občerstvením nejen pro koledníky
Chlebíčky jsou nejčastěji používaným pohoštěním, svačinou i večeří. Na krajíčky pokrájená veka se dá ozdobit vším, co máme doma. A pokud není veka, třeba se najde bageta nebo na šikmé plátky pokrájený rohlík.
Velikonoce hýří jasnými barvami nastávajícího jara a proto musí být obložené chlebíčky barevné, veselé, bohaté a chutné. Právě o velikonočních svátcích, kdy očekáváme koledníky a hosty, jsou chlebíčky tím pravým občerstvením.
Čím potřít krajíčky veky
Chlebíčky se nejčastěji potírají máslem, taveným sýrem i paštikou, což je ten nejjednodušší způsob přípravy. Velmi oblíbený je bramborový salát nebo bramborová pomazánka - majonéza totiž dodá chlebíčkům chuť, vláčnost a sytost. Předem připravené nebo koupené pomazánky nemusí být složité, ale vypadají luxusně - ať jsou masové, zeleninové, rybí nebo sýrové.
Čím obložit chlebíčky
Klasické chlebíčky se ozdobně obkládají šunkou, slaninou, uzeninami, klobáskami, natvrdo vařenými vejci, kyselou okurkou, kouskem papriky, sýrem a petrželkou. Můžeme použít zbytky pečeného masa, míchaná vejce, lososa, tuňáka, mozzarellu, kousky zeleniny, olivy, cibulky - fantazii se meze nekladou. Nezapomeneme na zelené bylinky, které navodí strávníkům jarní náladu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře