Jak připravit jednoduchý zelný salát. Stačí několik surovin
Zelný salát nemusí být nic složitého, přesto si na něm můžeme pochutnat. I jednoduchá jídla si často oblíbíme a rádi se k nim vracíme. V jednoduchosti je totiž krása.
Stačí několik surovin
Na přípravu zelného salátu podle našeho videa stačí použít pouze několik surovin. Základem je hlávka zelí (obyčejného, nebo třeba pekingského) - tedy zelenina, která je snadno dostupná, levná a přitom plná vitamínů.
Rychlé zpracování
I zpracování zelí je jednoduché. K připravenému zelí přidáme jemně nastrouhanou mrkev, která svou příjemně sladkou chutí a výraznou barvou salát příjemně obohatí a zatraktivní. Na dochucení a "doladění" chutí tentokrát použijeme sůl, pepř, ocet a olej.
Necháme odležet v chladu
Suroviny dobře promícháme a necháme v chladu odležet. Chutě se propojí. Salát získá křehkost a lákavý vzhled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Oblíbené zelné saláty
Můžeme připravovat i rafinovanější zelné saláty z více surovin. Často přidáváme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev i další kořenovou zeleninu, může to být i celer nebo červená řepa. Salát pěkně barevně doplní kapie. Určitě neuděláme chybu ani se strouhaným jablkem, které salát obohatí zase o nový rozměr chuti. Jablka můžeme přidávat nejen do salátů z kysaného zelí. Inspiraci najdeme v oblíbených receptech z našeho receptáře.
Recept na Coleslaw
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 36 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zalévat rajčata a kam je na balkoně či terase umístit: Pozor na severní stranu, déšť i denní dobu pro zalévání
Jak nakrájet zelí jako v restauraci. Obdobně zpracujete i kapustu
Kysané zelí patří mezi české superpotraviny. Na podzim vás ochrání před virózami i bacily!
Komentáře