Nejlepší recepty čínské kuchyně
Související články
Co je typické pro čínskou kuchyni?
Čínská kuchyně má mnoho rozmanitých chutí a ingrediencí, které se liší v závislosti na regionu. Mezi nejoblíbenější ingredience patří rýže, česnek, chilli, sójové omáčky, rostlinný olej, cibule, sladké brambory, houby a čerstvá zelenina. Pro čínskou kuchyni jsou je typické časté používání různých druhů masa a mořských plodů. Typické čínské pokrmy jsou známé svou výraznou chutí, jako je kyselost, sladkost, slanost a pálivost. Mnohé recepty se spoléhají na rychlost přípravy, ať už jde o smažení, vaření, dušení či pečení. Kromě toho lze některé pokrmy upravit i s majonézou, bylinkami, česnekem a cibulí. Pro čínskou kuchyni jsou také typické polévky a nudle.
Co jedí Čínani?
Číňané si potrpí na vyváženou stravu. Je to spojeno s bohatou čínskou kuchyní a pestrou škálou používaných ingrediencí. Hlavní jídlo se obvykle skládá z rýže nebo jiných obilovin, masa, ryb, mořskými plody a zeleniny. Mezi populární čínské pokrmy patří Kung-pao, Pchin-jinem, Pekingská kachna a další. Velmi populární jsou zákusky, jako je čínský zmrzlý jogurt či čínské ořechové koláče.
Co se pije v Číně?
Čína je země plná rozmanitých nápojů, které se liší dle regionu. Nejčastěji se v Číně pije čaj, který je součástí čínské kultury. Čaj se obvykle pije bez přísad, jako je cukr, mléko a podobně. V poslední době jsou v Číně populární i západní nápoje, jako whisky, koňak, pivo a víno, stejně jako tradiční mao-tchaj, což je čínská pálenka.
Jaké koření a zelenina se dává do číny?
Do číny se hodí velká spousta ingrediencí i koření. Mezi oblíbená koření patří anýz, badyán, česnek, fenykl, citronová kůra, chilli, hřebíček, kari zázvor a další. Ze zeleniny se do číny používá cibule, paprika, mrkev, cuketa, pórek a další.
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Vepřenky pečené v troubě: Budou krásně šťavnaté, když maso umeleme i s tukem, fantastickou chuť dodá správné koření
Tarhoňa byla pochoutkou kočovníků. Jak se tahle maďarská specialita připravuje?
Pečeme s Ivou: Přesto, že se venku ujímá své vlády zima, nechte svůj domov kvést a vonět - upečte si se mnou šípkové růženky!