Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník
9. 2. 2024 Vaření
Ohlásila se nečekavá návštěva a přemýšlíte, jaký moučník připravit ke kávě? Rychlá bábovka ze šlehačky je ideálním moučníkem, když nestíháme, ale zároveň si chceme opravdu pochutnat a dobře pohostit návštěvu.
Rychlá bábovka
Bábovka je náš klasický moučník, kterým rádi hostíme návštěvu. Její příprava je velmi rychlá. Jen musíme najít takový recept, aby nebyla bábovka suchá. Když využijeme šlehačkové těsto, nemusíme se toho bát. Tato bábovka je pak nejen nadýchaná, ale také krásně vláčná.
Mohlo by vás zajímat
Aby se bábovka povedla
Abychom na talíř vyklopili krásnou bábovku, potřebujeme skvělý recept a dobře připravenou formu. Pokud formu budeme vymazávat (nevymazává se silikonová), potřebujeme skutečně důkladně tukem (nejlépe sádlem) promazat každý záhyb, do kterého přijde těsto. Vysypat ji pak můžeme hrubou moukou, strouhankou, ale i kokosem.
Pokud ji chceme vylepšit, můžeme do těsta nakonec vmíchat hrst nasekaných ořechů, hodí se i rozinky propláchnuté horkou vodou, nebo naložené v rumu. Hotovou bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou.
Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…
Rychlá bábovka šlehačková
Na přípravu šlehačkové bábovky budete potřebovat: 250 ml šlehačky, 200 g cukru moučka, 3 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, tuk a hrubou mouku na vysypání formy.
Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy dejte šlehačku, cukr a rozklepnutá vejce. Vše vyšlehejte do pěny, a pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Formu dobře vymažte tukem a vysypejte ji hrubou moukou. Nalijte do ní těsto a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 35-45 minut. Upečení vyzkoušejte vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Hotovou bábovku posypejte moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat
Snadné vyklopení bábovky
Upečenou bábovku je lepší hned nevyklopit z formy. Raději ji necháme 5-10 minut vychladnout. Mírně se odlepí od stěn formy a budeme ji moci lépe vyklopit. Formu přiklopíme talířem a obojí najednou obrátíme. Bábovka by měla vypadnout sama.
Náš tip: Připravit si můžete i rychlou bábovku podle tohoto videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Historie pizzy a jak si ji upéct doma
Pizza a jak to s ní všechno začalo Pizza, oblíbené jídlo spojované s Itálií, měla své předchůdce už ve starověkém Řecku a Egyptě. První pizzerie… Číst více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Na stříbrném plátně se objevuje od roku 1987 a… Číst více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Ajvar pochází ze Srbska, rozšířil se v zemích bývalé Jugoslávie a na Balkáně. Základem ajvaru jsou pečené červené papriky, lilky a nepovinně rajčata.… Číst více
Pizza podle Masterchefa potřebuje omáčku z čerstvých rajčat, buvolí mozzarellu a pár facek!
I když se pizza jeví jako poměrně jednoduchý a… Číst více
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte jednouchou nahou pizzu scondita! Je skvělá i na snídani
Po vánočním období, tak bohatém na dobroty všech… Číst více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Na zahrádky ji lze sázet až od poloviny května, protože je citlivá na nízké teploty. Vyžaduje slunnou polohu a kyprou dobře prohnojenou půdu. Nesnáší… Číst více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
Těstoviny si můžeme připravovat také doma, na těsto využijeme pouze 3 ingredience - mléko, vejce a vodu. Z vyváleného plátu vykrajujeme těstoviny… Číst více
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
"Mami, co bude dneska k večeři?" A je to tady… Číst více
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Je nedílnou součástí provensálské kořenící směsi… Číst více
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Je všeobecně známo, že Italové považují tuhle… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Bábovičko, poveď se mi! Osvědčené triky, díky kterým snadno vyklopíte bábovku
Šlehačková bábovka s bílou čokoládou a opilými rozinkami. Poradíme, jak mít těsto zcela hladké a bez hrudek
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12