Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Suroviny
Porce: 4 velké porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,78 g |
Tuky | 12,91 g |
Vláknina | 51,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 58 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 96,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdo dužinu vyhazuje, já z ní dělávám různé krémové polévky :-)
Zavařovala jsem cuketové zelí. Opět mi zbylo hodně dužiny a na polévku nebyla chuť.
Omáčka byla velice dobrá. Pažitku můžeme nahradit koprem, nebo nasekanou zelenou petrželí. Můžeme také dochutit trochou octa a cukru...prostě podle své chuti :-)
Do podobných přidávám 2recepty. Nejsou to sice omáčky, ale polévky, které jsou také připravené z takzvaného“odpadu“, který se dá opravdu dobře zužitkovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2014 14:34
cuketu fakt můžu
22. 8. 2014 08:04
Kupuju jenom mladé cukety a z těch mně nikdy nic nezbude, nicméně určitě super a bod je tam!
21. 8. 2014 22:27
Anna Kocikova: A je to jasné, díky za vysvetlenie. Dužina je to, čo jeme, to, čo vačšina ľudí vyhadzuje, sú semená. Ja z nich varím polievku.
21. 8. 2014 21:30
Ivana79:Ivanko,už jsem to v surovinách doplnilaTa dužina byla taková"zavádějící"
21. 8. 2014 21:00
Tiež som najprv nevedela či dobre rozumiem ale bola by som moc zvedavá aké to môže byť z tej dužiny Neviem či tam v záhrade ešte taká väčšia tekvica je
21. 8. 2014 20:44
ivulinka:Ale je
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsatAle pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu neníTakže Terezčin dotaz byl na místě
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsatAle pro jistotu do surovin dopíšu,že se jedná o přerostlejší(větší cukety)protože u těch mladých tato dužina opravdu neníTakže Terezčin dotaz byl na místě
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
21. 8. 2014 20:38
Anna Kocikova: nemáš zač děkovat
21. 8. 2014 20:33
ivulinka:Ivanko,děkuji za doplnění...líp bych to nepopsala
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
21. 8. 2014 20:25
tejaja: já si myslím, že jde o ten houbovitý, měkký střed, ve kterém se později vyskytují semena
21. 8. 2014 20:21
Anička, nerozumiem 1.vete v poznámke. Dužinu predsa konzumujeme, na akýkoľvek sposob, ak vyhodím dužinu, čo mi ostane, šupka, semená ? Asi nerozumiem
21. 8. 2014 20:01
Aničko, semena musím asi vybrat, viď...
21. 8. 2014 19:56
ivulinka:Děkuji
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku mělaAle nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradlPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechalTakže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky
Dani díkyJá chci také s koprem
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku mělaAle nějaký dobrák nám všechen kopr ze záhonku ukradlPažitka,která byla hodně zaplevelená,tak tu nám naštěstí nechalTakže jsem udělala pesto a zbytek jsem šoupla tady do omáčky
Dani díkyJá chci také s koprem
21. 8. 2014 19:53
Já taky s koprem, prosíím
21. 8. 2014 19:44
Další nápad jak zužitkovat nadúrodu cuket, Aničko, já bych použila kopr a tobě posílám bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: cuketová omáčka cuketová omáčka s koprem zahuštění omáček co s duzinou z cukety zahuštēní omáčky cuketou cuketa omáčka zelí polevka s cuketove duziny přílohové omacky krémová omáčka z cukety cuketova omacka ke spagetam kremová cuketová omáčká omáčka z cukety omáčky zahuštěné zeleninou suroviny k zahuštění jak zužitkovat nadúrodu dýně hokkaido cuketová émáčka s koprem omáčka zahuštěná zeleninou co s cuketovou dužinou zeleninova omacka z cuket a dyni omáčky z cuket
Suroviny: cuketa, voda, pažitka, sůl, olej, máslo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, voda
Cuketová omáčka z dužiny,bez zahuštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq8M
14 názorů