Chouquettes
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 158 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,10 g |
Tuky | 119,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 499 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 54,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výslovnost (šuket) zní českému uchu legračně, ale toto pečivo patří spolu s croissanty a brioškami k nejoblíbenějšímu francouzskému pečivu k snídani. Je z odpalovaného těsta a jeho hlavní ozdobou jsou malé perličky cukru na povrchu. Perlový cukr u nás bohužel nekoupíte, já jsem si ho přivezla z výletu do Rakouska. Je poměrně běžně k dostání i v Německu, Francii, Španělsku, Itálii apod. Profesionální pekaři ho u nás k dispozici mají. Jako lehkou náhradu můžete zkusit rozbít na kousky kostkový cukr (ale není to ono, perlový cukr má jinou technologii výroby a tudíž je z podstaty jiný) nebo místo cukru použijte čokofleky (= čokoládové pecičky).
Začátečníci si mohou přečíst o odpalovaném těstě tady:
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-rece...
Název nelze přeložit ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2014 09:55
29. 9. 2014 23:36
29. 9. 2014 17:05
Ale děkuju za vyzkoušení receptu
29. 9. 2014 13:31
28. 9. 2014 19:36
28. 9. 2014 19:35
28. 9. 2014 16:18
A skvělé jsou, to je pravda, jen se po nich zaprášilo
28. 9. 2014 15:59
28. 9. 2014 14:49
Děkuji všem za milé komentáře, "šuketky" nám moc chutají a budu ráda, pokud někdo vyzkouší
28. 9. 2014 10:47
28. 9. 2014 07:53
27. 9. 2014 16:17
27. 9. 2014 11:12
27. 9. 2014 10:43
27. 9. 2014 10:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 13 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 52 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: perlový cukr šuketky ministola postup španělsko pečivo recept plnene koule z odpalovaneho testa cukr perlový aby odpalované těsto nekleslo pečivo ve španělsku odpalované moučníky perlový cukr v receptech výslovnost crumble španělsko pečivo posipané cukrem německá miništola profesionální pečení recepty
Suroviny: voda, máslo, sůl, cukr, vejce, vejce, mléko, lupínky čokoládové
Chouquettes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7WY
15 názorů