Ocásková šou
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při vaření, vydatná kroupová polévka nás dokonale zasytí a využití uzeného masa je nedozírné.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 16 280 kJ / 3 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 341,10 g |
Tuky | 234,40 g |
Vláknina | 15,35 g |
Cholesterol | 715 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 96,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vepřové ocásky pořídíme u klasického řezníka. Jedná se o podélně půlené páteřní kosti mezi kýtou a koncem ocásku. Celé konce slabých ocásků s nožičkami můžeme přikoupit do vývaru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2023 16:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 20 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno 8. 6. 2024 10:22
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno 8. 6. 2024 09:59
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Právě bylo uvařeno:
Křupavé kousky z rybího filé
DanaUrban uvařila před 17 minutami
Velikonoční mrkvový dort II
Veronika.su uvařila před 37 minutami
Vepřový řízek naruby
Kubec uvařila před 1 hodinou
Pudinková bábovka bez mouky
Alena2310 uvařil před 1 hodinou
Banánové lívance
JakubSe uvařil před 1 hodinou
Libečková polévka
Olympus uvařila před 1 hodinou
Celerovo-čočková polévka s čubricou
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Focaccia s čerstvými rajčaty
danila uvařila před 2 hodinami
Výborný domácí chléb podle časopisu Vlasta
Radka81 uvařila před 2 hodinami
Banánová buchta - hrnková
Cathy_1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Kořenová zelenina v nich nesmí chybět, především mrkev, celer a petržel
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Další recepty
Suroviny: maso, sádlo, kost, zelenina kořenová, kroupy, praganda, majoránka, česnek, pepř mletý, sůl
Ocásková šou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823EW
Škvarkové sádlo
spagetka
Hodnocení receptu je 4,9 (21×)