Uzení je nejen pro masožrouty. Výborně vyudíte i rajčata s lilkem!
Uzení má tradici u nás i ve světě. Kdejaký venkovský dům měl už v minulém století na zahradě nebo v kolně udírničku, aby bylo kde zpracovávat maso ze zabiječky. A uzenáři se díky svým výrobkům těšili dobrému postavení. Tento způsob přípravy pokrmů nabral znovu na popularitě s příchodem domácích elektrických grilů na trh. A neudí se už jen maso ze zvířat z chlívků nebo ryby. Udí se opravdu všelicos, co nabízí supermarkety, zahrádky, nebo i les (ano, i houby se dají udit).
Je ovšem zřejmé, že nestačí jen zavěsit do kouře a čekat. Zejména maso jetřeba pečlivě nasolit nebo namarinovat. V udírnách také velmi záleží na výběru dříví - ať už ve formě polínek v případě tradičních, nebo štěpek a briket (pelet) v případě elektrických.Přejeme hodně štěstí ve výběru vaší nové udírny i kvalitních receptů na dobré jídlo!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z pohádek: Jak vařit bez soli lépe než král Já I. a jeho rádce Atakdále
Sezona letních jablek je tady. Tohle je 5 nejlepších způsobů, jak je zpracovat. Připravte z nich pikantní čatní nebo jablečný ocet
Domácí Kinder vajíčka vytvoříte během chvíle a za pár korun: Koledníci od vás nebudou chtít na Velikonoce odejít