Krkonošské kyselo
Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými houbami se ve vodě povařil žitný kvásek. Hotové se podávalo s bramborem a občas i vajíčkem.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 4 149 kJ / 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,57 g |
Tuky | 53,31 g |
Vláknina | 7,22 g |
Cholesterol | 983 mg |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 78,99 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2024 21:55
Žiju v Podkrkonoší a jak zavítám do hor, vždy kyselo vyhledávám. Někde ho dělají takové “královské”, ale to už není ono… Já ho mám ráda “obyčejné”, to je nejlepší!
27. 3. 2024 08:25
26. 3. 2024 18:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 43 minutami
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 45 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 49 minutami
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 1 hodinou
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 2 hodinami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 3 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 3 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 3 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Suroviny: kvas žitný, houby sušené, kmín drcený, sůl, pepř mletý, máslo, cibule, vejce, brambory
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk904
3 názory