Milovníci mořských plodů si přijdou na své. Naše video vám poradí, jak snadno a rychle oloupat oblíbené krevety
Krevety jsou u nás jedním z nejoblíbenějších mořských plodů. Tyto malé mořské lahůdky nabízejí skvělou chuť a jsou sytou surovinou, což z nich činí oblíbenou volbu milovníků plodů moře. Ale jak správně krevety oloupat?
Loupat krevety může být na první pohled náročné, ale s trochou cviku to půjde snadno. Při výběru krevet je důležité dbát na jejich kvalitu a čerstvost. Správně oloupané krevety vám umožní si plně užít jejich bohatou chuť i jemnou texturu. Zde je jednoduchý návod, jak správně loupat krevety:
- Nejdříve odtrhneme hlavičku krevety a poté končetiny.
- Krunýř sloupneme z každého článku krevety.
- K odstranění černého střeva použijte ostrý nožík nebo špičku nůžek a jemně rozřízněte hřbet krevety.
- Střívko odstraníme pinzetou nebo vidličkou a krevetu řádně propláchneme.
Mořská delikatesa plná chuti a výživy
Krevety jsou bohaté na bílkoviny, vitaminy, minerály a omega-3 mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a mozku, a přitom mají nízký obsah tuku. Zároveň se snadno a rychle připravují, takže se skvělé hodí na rychlé obědy nebo lehké večeře. Krevety mohou být připraveny různými způsoby od grilování, vaření i smažení a díky skvělé chuti mohou být součástí mnoha pokrmů, jako jsou těstoviny, saláty, omáčky, rizota aj. Pokud vás pokrm s krevetami láká, nahlédněte do našeho receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 56 minutami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 14 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Komentáře