18 receptů s kefírem: Vyberte si sladkou buchtu nebo slanou pizzu
Kefír je kvašený mléčný nápoj, který vzniká působením kvasinek a bakterií. Je tedy bohatý na probiotické bakterie, které příznivě působí na náš zažívací trakt. Je zdrojem důležitých živin, jako je vápník, bílkoviny a vitamín B a K.
Kefír je velmi snadné vyrobit. Stačí pouze kefírová, jinak také tibetská, houba a čerstvé mléko. Do něj dáme houbu a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě. Výsledný kefír skladujeme v lednici. Kefír můžeme rovnou vypít, ale často ho dál použijeme i v kuchyni. Které recepty jsou u vás nejoblíbenější? Přinášíme přehled, ze kterého si stačí jen vybrat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Buchta z kefíru
- Bagety z kefíru
- Bublanina z kefíru
- Polévka z kefíru
- Rychlé nočky z kefíru
- Mandarinkové řezy s kefírem
- Blesková pizza z jogurtu (kefíru)
- Vláčný perník z kefíru
- Cuketové palačinky z kefíru
- Meruňkový koláč z kefíru
- Pečené nové brambory s hlávkovým salátem a kefírem
- Banánové lívanečky s kefírem
- Domácí sýr z domácího kefíru
- Růžové dortíčky s kefírem
- Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
- Margot buchta s kefírem
- Kváskové dalamánky z kefíru
- Ovocné poháry z kefíru
1/18
1/18
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 16 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 22 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 22 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Komentáře