Sáčky na koření jsou praktické a jednoduché, usnadní nám vaření a dochucování jídel
Koření dá našim pokrmům tu správnou chuť. Pokud použijeme mleté, do jídla se krásně rozptýlí. Ale když do jídla dáváme celé kusy, tak je buď pak strávníci dají na talíři stranou, nebo je z jídla musíme nějak odstranit. Sáčky na koření jsou skvělým řešením.
Sáčky se vyplatí při delším vaření, především omáček, nebo i nakládání některých jídel. Můžeme si je ušít z řídkých látek např. z bavlny nebo lnu. Jednodušší je použít čtvereček z fášoviny nebo mušelínu, tedy velmi "řídkých" látek, a jednoduše ho zavázat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Sáček s kořením během chvilky
Koření položíme na čtvereček, jeho okraje dáme k sobě a zavážeme je pevně provázkem. Celý proces trvá jen chviličku. Pokud provázek necháme na jedné straně delší, jednoduše ho uvážeme k uchu hrnce a na konci vaření obal s kořením z pokrmu (obvykle z omáčky) vytáhneme.
Oblíbené koření do sáčků
Mezi druhy koření, které nejčastěji dáváme do sáčků na dochucování jídel patří celé nové koření, celý pepř a bobkový list. A na závěr jsme pro vás vybrali jídlo, do kterého se vám bude sáček s kořením hodit. Jedná se o svíčkovou omáčku podle oblíbeného receptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset otázek a odpovědí na téma svíčková omáčka: Co potřebujete vědět, aby byla jako od babičky
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Komentáře