Hrachovka
11. 12. 2012 Historie a zajímavosti
...o našem vánočním vaření
Naše (ostravska) vanočni polivka je tradičně hrachovka. Muj chlap je sice z Plzně a dycky měli rybi polivku, ale stejně ji neměl rad a tak je s hrachovkou spokojeny. No a časem se přesvědčil, že on ji umi nejlepši. Protože ja jsem ji parkrat připalila. Ani to nešlo poznat, když se tam dal česnek a zapalila se v kuchyni vonna svička! Ale on chce mit všechno dokonale, tak se toho ujal sam. Kamen urazu je v tom, že ji vaři v papiňaku. Myslela jsem, že mě trefi šlak, jak jsem to viděla poprve, a hned jsem šla volat mamince, hasičum a maliřum. Ale on to časem vymakal tak, že dycky sebral pěnu ať se neucpe ventil a pak furt hlidal jestli to syči. No ale časem ztratil ostražitost. Postavil papiňak na sporak a… usnul. Ja jsem zatím s děckama věšela baňky, když se z kuchyně ozvala rana jako když se urve kuchyňska linka a pak zvuk jako třepani tenkym plechem z ktereho se sype sklo… Chlop vyskočil z lužka jak dyby se to sklo sypalo naňho a rovnou k papiňaku. Vyletěla z něho gumova pojistka a hrach střikal v okruhu 2 metry a pokryval kuchyň instantnim hrachovým práškem. Tuž vanočni idyla byla vite kde a on zuřil, že to neuhlidal. Ale nakonec byli všichni spokojeni, bo ta polivka NEBYLA PŘIPALENA! Tak ani letos mě k tomu pry nepusti.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře
15. 12. 2012 21:35
13. 12. 2012 17:39
12. 12. 2012 19:07
12. 12. 2012 12:22
11. 12. 2012 23:43
11. 12. 2012 20:27
11. 12. 2012 20:19
11. 12. 2012 19:57
11. 12. 2012 17:49
11. 12. 2012 16:39
11. 12. 2012 16:33
Já vymaloval celou kuchyň červeným šampaňským. Nebylo moc chlazené a stačilo jen uvolnit drát u špuntu.
11. 12. 2012 15:29