Želatinový meloun oživí každou jarní párty!
13. 4. 2014 Tipy a triky
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Na přípravu želatinových melounů budete potřebovat:
- 3 čajové šálky melounové šťávy
- 2 čajové šálky vody*
- ½ čajového šálku krystalového cukru
- 4 balíčky neochucené želatiny
- hrubozrnnou sůl
Malý a zralý meloun rozkrojte napůl a vydlabejte z něj všechnu dužinu. Tu dejte do odšťavňovače, nebo z ní přes síto vymačkejte co nejvíce šťávy.
V hrnci smíchejte vodu a cukr a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstraňte z tepla, přidejte 3 šálky šťávy z melounu a vmíchejte želatinu. Směs nalijte do dutých půlek melounů a nechte v ledničce chladnout minimálně 4 hodiny.
*Na želatinovém melounu si pochutnají nejen děti, ale i dospělí – v takovém případě můžete 1 šálek vody nahradit bílým rumem nebo vodkou.
Meloun servírujte na dřevěném prkně a krájejte na měsíčky jako obvykle. Pro zvýraznění chuti podávejte se špetkou hrubozrnné soli.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ozdobit ovocný dort želatinou. Ovoce bude vypadat jako zalité do skla
Výborné žloutkové řezy z listového těsta: Víte, jak je připravit?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře
7. 11. 2014 13:51
21. 5. 2014 09:31
15. 5. 2014 10:14
9. 5. 2014 17:30
26. 4. 2014 19:01