Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení
16. 4. 2024 Vaření
Nepečené dezerty nemusíme nutně připravovat jen v létě. Lehký tvarohový dortík poslouží díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy jako lahůdka k odpolední kávě nebo čaji. Jen je třeba počítat s vychlazením v lednici.
Nepečený tvarohový dezert
Ne každý rád peče, nebo si na pečení troufá. Pak se nabízí skvělá varianta. Nepečené tvarohové dezerty jsou snadné na přípravu a také vynikajícím osvěžením.
A to je právě jediná jejich nevýhoda. Musí totiž strávit určitý čas v lednici, aby se dostatečně vychladily a zpevnily. Pak krásně poslouží jako báječný dezert s čokoládou, nebo s ovocem - podle toho, kterou variantu si vybereme.
Mohlo by vás zajímat
Ingredience do tvarohového dezertu
Na tyto dezerty používáme tvaroh z kostky, pokud máme jen vaničkový, necháme ho vykapat, aby směs nebyla tekutá. Nepečené tvarohové dezerty většinou kombinujeme se želatinou, jindy sáhneme po pudinku. Díky těmto surovinám pak lépe drží tvar, pokud nechceme použít ztužovač nebo škrob.
V našem případě pak ještě využijeme piškoty a ovoce podle toho, jaké máme k dispozici. Hodí se maliny, ostružiny, rybíz, borůvky, ale i třeba meruňky nebo jahody.
Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…
Nepečený lehký tvarohový dortík
Na přípravu tohoto nepečeného tvarohového dortíku budete potřebovat: 500 ml mléka, 500 g měkkého tvarohu z kostky, 2 vanilkové pudinky, cukr (dle chuti), ovoce a piškoty (podle potřeby)
Jak na to? V kastrolu uvařte v půl litru mléka pudinky. Za stálého míchání krátce povařte a houstnoucí pudink hned odstavte ze zdroje tepla a nechte ho lehce vychladnout. Aby nevznikl při chladnutí škraloup, potřete povrch plátkem másla, a pak ho nechte bez míchání vychladnout. Do vychladlého pudinku vmíchejte tvaroh s cukrem a směs prošlehejte.
Dortovou formu vyložte kuchyňskou fólií. Na dno dortové formy rozložte piškoty na ně ovoce. Na piškoty s ovocem nalijte asi polovinu hmoty. I na ni opět navrstvěte piškoty a ovoce. Střídejte do vypotřebování ovoce a pudingové hmoty. Hotový dezert dejte vychladit do lednice, trvá to zhruba čtyři hodiny, lepší je ale přes noc. Před podáváním můžete tvarohový dort dozdobit ještě kousky ovoce.
Náš tip: Připravte si lehký tvarohový dortík podle tohoto videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Nejrychlejší recepty: Banánové lívanečky jen ze 4 ingrediencí zachutnají vám i dětem
Chcete ohromit partnera nebo děti snídaní, která… Číst více
Sladké Fidorky se pečou už od první republiky. Kde vzaly svůj zvláštní název?
Kulaté Fidorky přežívají přízeň i nepřízeň osudu… Číst více
Pravé Tatranky jsou jenom jedny. Název získaly podle svého původního tvaru
Tatranky jsou v Česku tak populárním druhem… Číst více
Jak vařit jáhly. Zdravě doplní jídelníček a jejich příprava není složitá
Znáte jáhly? Vypadají jako kuskus, ale na rozdíl od něj jsou přirozeně bezlepkové. Maličká žlutá zrníčka jáhel nejsou nic jiného, než vyloupané proso… Číst více
Jak uvařit ovesnou kaši. Zdravá, chutná a levná snídaně během chvilky
Snadná příprava Ovesná kaše je uvařená během chvilky, na její přípravě není nic složitého. V hrnci ohřejeme vodu nebo mléko, případně půl na půl.… Číst více
Jídelníček podle horoskopu: Na záněty trpící Ryby by měly jíst česnek. Štíři, pozor na sladké!
Pokud tomu věříte, pak horoskop, tedy postavení… Číst více
Jak upéct jednoduché sušenky. Máme pro vás oblíbené recepty
Sušenky jsou celoročně oblíbené pečivo nejen k čaji, ale i jako doplněk pohárů, pudinků, krémů, pěn a ovocných dezertů. Sice je na trhu veliké… Číst více
Do bramborového těsta je důležité vybrat správnou mouku. Jiná se hodí na gnocchi a jiná na knedlíky. Poradíme, jak se v tom vyznat
Na bramborové těsto potřebujeme moučné brambory varného typu C, mouku, vejce a sůl. Brambory předem uvaříme, oloupeme, prolisujeme nebo studené… Číst více
Ovesné vločky se hodí nejen na kaši. Jsou skvělé do lívanců, vaflí i palačinek
Výhody použití ovesných vloček Jsou lehce stravitelné a doporučují se při různých dietách. Své místo mají ve výživě dětí, sportovců a ve zdravé… Číst více
Jak na dokonalé škvarky? Záleží na typu sádla i teplotě. A chce to jedno malé kouzlo...
První měsíce roku, kdy je venku většinou pořádná… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Míša pohár: Nepečený tvarohový dezert se zakysanou smetanou, medem a jemnou čokoládovou polevou se rozplývá na jazyku
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Nepečený Lotus cheesecake jen z několika ingrediencí: Mrkněte na videonávod
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30