Silvestrovské klobásky
12. 12. 2016 Vaření
Po Vánocích máme obvykle dost sladkého cukroví a zatoužíme po nějaké slané a pikantní dobrůtce. Pokud chcete mít v záloze nějakou takovou vánoční specialitu, připravte si s námi opilé a marinované klobásky, které nadchnou všechny milovníky masa a slaných pokrmů. Skvěle se hodí také jako silvestrovské pohoštění, které na slavnostním menu rozhodně nikdo nepřehlédne.
Na opilé klobásky budete potřebovat:
- 50 ks koktejlových klobás
- 50 g pomerančové marmelády
- 2 lžíce brusinkové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 panák vodky
1. Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.
2. Ostatní ingredience promíchejte v míse. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.
3. Pečte přibližně 50 minut, dokud se marináda nepromění v sladký táhlý sirup.
Na marinované klobásky budete potřebovat:
- 75 ks koktejlových klobás
- 2 lžíce sezamového oleje
- 125 ml medu
- 2 lžíce sójové omáčky
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vystelte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.
2. Ostatní ingredience dobře smíchejte. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.
2. Pečte 25 – 30 minut. V polovině pečení můžete klobásky lehce promíchat nebo obrátit.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jako silvestrovské pohoštění můžete připravit ovar. Jeho výhodou je, že to zvládnete i v panelákovém bytě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 32 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 7 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Komentáře
23. 12. 2016 15:30
Proto prosím autora, aby ho dal do receptů.