Býváte unaveni? Potřebujete si přečíst mou novou knihu
18. 2. 2020 Historie a zajímavosti
„Za nejextrémnější únavou a vyčerpáním můžeme nalézt spoustu lehkosti a síly, o kterých se nám nikdy ani nezdálo. K těmto zdrojům síly jsme se nikdy nepropracovali, protože jsme se nedostali přes překážky.“ William James (1842–1910)
- V knize najdete návod na radost z malých, drobných okamžiků, které jsou základem pro hezký život.
- Vydáme se spolu na bylinky, ukážu vám, jak zpracovat bršlici, medvědí česnek, smetánku lékařskou, jak z koriandru vykouzlit během chvíle úžasné, obědové pesto. Anebo popenec, věděli jste, že se dá nasušit a zpracovat na čaj? Čaj, který odvodní, povzbudí ledviny?
- Tak jako naše babičky, také my se naučíme nakládat zelí, čímž, zejména přes zimu, jednoduše doplníme vitamín C a vyživíme střevo.
- Jste fandové limonád? A už jste slyšeli o vodním kefíru, který můžete doplnit o citrón, jahody, pomeranč či kávová zrnka? Mátu, zázvor, sušené fíky? Cokoli, co máte rádi. Třeba pak, stejně jako já, i pro vás bude Tibi tou nejlepší limonádou na celém světě.
- Přepadá vás neustále nutkavá chuť na sladké? Zkuste se zaměřit na glykemický index, jež je vlastní sacharidovým pokrmům. Věděli jste, že jednotlivé potraviny, ač z jedné rodiny, si mohou být na hony vzdálené, kdy jedna sytí, zatímco druhá tělu spíše bere? Naučím vás vybrat tu nejlepší rýži, mouku či kroupy, naučím vás pochopit dar nezbytné vlákniny.
- A co když naše trávení jednoduše nefunguje? Cítíme se plni, přejedeni, unaveni či nemocní? Na kůži se objevuje ekzém, trápí nás alergie, záněty, netrávíme lepek či mléko? I pro vás je v knize několik odkazů.
- upéci domácí chleba, abyste věděli, co snídáte či večeříte,
- připravit ty nejlepší palačinky, jejichž základem jsou ovesné vločky,
- uvařit několik jednoduchých polévek, které zvládnete zhruba za pět minut,
- pohankovou bábovku či úžasný ořechový koláč, který směle konkuruje tomu od babičky,
- limonády, jako je ta z máty či aromatické šalvěje,
- využívat dýně, nejenom k přípravě dýňového latte,
- zabrousit do tajů zapomenuté kuchyně našich předků, jíž vévodily jáhly, pohanka, luštěniny a kroupy,
- zařadit také úžasnou quinou, amarant slzovku či batát.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 2 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Celer bulvový, řapíkatý a listový: Všechny odrůdy vyséváme již v únoru
Cake pops, dortová lízátka: Na originální pochoutku využijete nepovedený moučník a přesto sklidíte pochvalu