Den bílé čokolády
Národní den
Na bílou čokoládu jedni nedají dopustit, další naopak tvrdí, že vůbec o žádnou čokoládu nejde. Tento druh čokolády nemusí mít nutně jen bílou barvu, ty kvalitnější mohou být sytě okrové, světlohnědé či smetanově žluté. Důležité je, že tuto čokoládu můžeme nejenom konzumovat, ale můžeme ji také uplatnit při vaření. Co po ní sáhnout třeba 22. září, tedy v den, kdy slavíme svátek bílé čokolády?
Bílá čokoláda je vyrobena z kakaového másla, cukru, sušeného mléka a lecitinu. Často se přidává také vanilka nebo vanilin. V těch kvalitnějších čokoládách byste ale vanilku hledali marně. Na rozdíl od mléčné či hořké čokolády neobsahuje bílá čokoláda kakaovou sušinu. A v jakých receptech najdeme pro bílou čokoládu uplatnění?
Mohlo by vás zajímat
Bílá čokoláda v kuchyni
Bílou čokoládu můžeme použít třeba při pečení sušenek. V tomto případě nemusí být čokoláda nasekána nutně najemno, to platí zvláště pro ty, kteří mají rádi v sušenkách větší kousky čokolády. Další variantou jsou cookies s brusinkami, kokosem a bílou čokoládou. Můžete také zkusit kokosová očka s bílou čokoládou. A znáte tzv. blondies? Jde o obměnu brownies, ale v tomto případě použijete jako tajnou přísadu bílou čokoládu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bílé čokolády?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá