Den cibulových kroužků
Národní den
Cibulové kroužky neboli onion rings jsou pravou americkou specialitou. Světlo světa spatřily na počátku 20. století. V kalendáři naleznete Den cibulových kroužků pod datem 22. června. Je to oblíbená chuťovka, která se hodí třeba k televizi nebo jako pohoštění.
Hlavní surovinou pro přípravu cibulových kroužků je samozřejmě cibule, z toho důvodu lze považovat tuto přílohu za jednu z nejlevnějších pochoutek všech fastfoodů. Velké zásluhy na objevení cibulových kroužků bývají přičítány drive-ine restauraci Kirby's Pig Stand, která byla založená v roce 1921 v Dallasu v Texasu. Jde o jeden z prvních amerických motorestů. O největší popularizaci cibulových kroužků se zasloužil další z řetězců rychlého občerstvení A&W Restaurants, který ji má v menu již od šedesátých let minulého století.
Jak na křupavé cibulové kroužky
Ideální stav je, aby cibulové kroužky byly krásně křupavé a křehké. Proto se cibulové kroužky obvykle smaží v těstíčku, přičemž oblíbené je těstíčko pivní. Křupavých kroužků však je možné docílit i díky těstíčku z podmáslí, mouky a vajec. Těstíčko můžete vylepšit i různými druhy koření – ideálně mletou paprikou nebo římským kmínem. Před namočením cibule do těstíčka je dobré ji nejprve obalit v mouce a oklepat. Kdo by nechtěl obalovat v těstíčku, může zkusit i klasický trojobal. Připravte trojobal a cibulové kroužky pak usmažíte ve vyšší vrstvě oleje. K přípravě cibulových kroužků je možné použít jak bílou, tak žlutou cibuli. Počítejte ale s tím, že bílá cibule je ostřejší než žlutá.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den cibulových kroužků?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Křupavé cibulové kroužky: Takhle si můžete doma připravit hvězdu amerických motorestů