Den kocoviny
Národní den
Po prohýřené noci plné alkoholu následuje nekompromisní kocovina. Zaručený lék na kocovinu nenajdete, ale můžeme zkusit poradit, jak tento nepříjemný stav zmírnit a dodat vám energii. Den kocoviny připadá na 6. srpna.
Každý organismus odbourává alkohol jinak. Někdo se zvládne oklepat po alkoholovém dýchánku rychle, jiný trpí nepříjemnými kocovinami. Tělo je po konzumaci nadměrného množství alkoholu dehydrované, játra jsou zaneprázdněna odbouráváním alkoholu. Organismus postrádá minerály, vitamíny a energii všeobecně. Bolí hlava i svaly, zvedá se žaludek... Důležité je co nejdříve doplnit tělu tekutiny (nealkoholické). Nedávejte si ale silnou kávu, protože ta tělo ještě více odvodní. Ideální je obyčejná voda či minerálka. Napravit se můžete také gulášem či nějakým pikantnějším jídlem. Jen v případě, že vás ovšem nebolí žaludek. Může se totiž stát, že na jídlo nemáte kvůli kocovině ani pomyšlení. V top případě vypijte vodu s citronem, nebo s trochou octa - ideálně vinného nebo jablečného. Pomoci může i lák z kyselých okurek.
Mohlo by vás zajímat
Jak se zbavit kocoviny
Od kocoviny vám může pomoci polévka, která dodá organismu tekutiny i minerály. Ideální je silný masový vývar, hodí se však i vývar zeleninový. Doporučit lze také česnečku. Žaludek můžete povzbudit též zeleninovým koktejlem. Na zklidnění žaludku pomáhají také bylinkové čaje - mátový, zázvorový, heřmánkový atd. Zkusit můžete také suchou vařenou rýži či dušenou zeleninu. Důležité je se pořádně vyspat, osprchovat a pak se projít na čerstvém vzduchu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den kocoviny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 1 hodinou
Citrusový džem
Přidáno před 4 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Francouzská cibulačka: Božský vyprošťovák, který se dostal z tržiště až na královský stůl
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky