Ragú
Ragú, francouzsky ragout, je výraz, který pochází ze staré francouzštiny. Jedná se o malé kousky dušeného masa, ryb nebo i zeleniny v pikantnější husté omáčce ochucené kořením a bylinkami. Rozlišují se dva základní druhy, bílé a hnědé ragú.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ragú, francouzsky ragout, je výraz, který pochází ze staré francouzštiny. Jedná se o malé kousky dušeného masa, ryb nebo i zeleniny v pikantnější husté omáčce ochucené kořením a bylinkami. Rozlišují se dva základní druhy, bílé a hnědé ragú.
Dresink se oproti běžné zálivce liší tím, že se do základu z oleje a octa může přidat majonéza,… Číst dál
Drezírování je odborný název pro jakékoliv formování, tvarování či upravování syrového masa,… Číst dál
Drink je pití nebo také nápoj, obvykle alkoholický, který se podává při různých příležitostech.… Číst dál
Droby jsou vnitřní orgány, které jsou vedlejším produktem při jatečném zpracování zvířat. Patří k… Číst dál
Pekařské droždí nebo také kvasnice jsou surovinou, bez níž se neobejde výroba chleba, pečiva a… Číst dál
Příprava ovocné dřeně je velmi jednoduchá. Rozmixujeme ovoce podle své chuti, osladíme je medem, je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 32 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování