Štrejchování (štrychování)
Štrejchování (štrychování) je potírání povrchu chleba před vložením do pece vodou. Poslouží např. vlažovka (malý „smetáček“ určený jen na potření bochníku vodou, vyrobený z žíní, štětin nebo i slámy).
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štrejchování (štrychování) je potírání povrchu chleba před vložením do pece vodou. Poslouží např. vlažovka (malý „smetáček“ určený jen na potření bochníku vodou, vyrobený z žíní, štětin nebo i slámy).
Kapr je symbolem českých Vánoc. Smažený s bramborovým salátem se podává při večeři. Je největší… Číst dál
Kaprlata je lidový název kaparů. Používal se již v dobách Magdaleny Dobromily Rettigové. Číst dál
Kapusta je košťálová zelenina. Už v 16. století byly známé její blahodárné účinky pro lidský… Číst dál
Karambola se v kuchyni používá především na dekoraci, ať už jde o nápoje, dorty, poháry, či další… Číst dál
Karamel je potravina jantarové až hnědé barvy a sladké chuti, která vzniká karamelizací cukru. Z… Číst dál
Karbování je úprava boků vykynutého bochníku omoučeným dřívkem (držadlem vařečky), které se na… Číst dál
Hummus je kaše nebo dip z uvařené rozmačkané cizrny, do které jsme přidali pastu tahini, olivový… Číst dál
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Jak připravit pečivo, aby bylo více nadýchané? Použijeme metodu tangzhong, která pečivo ještě více zvláční a prodlouží mu trvanlivost
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní