Bezva roláda
Suroviny
Porce: 15 , - ?
Nutriční hodnoty
Energie | 5 050 kJ / 1 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,25 g |
Tuky | 28,22 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 932 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 195,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to úžasně rychlé a roláda je elegantní, když to ještě někdo umí.
JE moc dobrá.
Já celé dělal ručním el. mixerem s metlami. ÚŽASNÉ.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2015 13:01
Můj první pokus o roládu a musím říct, že je skvělá! Bezvadně se s ní pracuje, stačí do ní opravdu málo surovin, jsem nadšená! Až se vzbudí manžel, doufám, že i on bude spokojený. Děkuji za skvělý recept :)
5. 11. 2012 08:32
Lucie Sumperk:PRAVDA !Opomenuto. Dík. Už doplněno.
4. 11. 2012 14:40
Akorat v popisu chybi ten olej!V ingrediencich je napsany ale v popisu uz neee,takze zrejme ho dam hned na zacatku s tim cukrem a zloutky,hm?
2. 4. 2012 12:55
Tak jsem ji dodělala, potřela čokoládou a posypala kokosem. Super recept, hlavně je rychlej a nemusim mít moc ingrediencí doma abych ji mohla udělat :)
27. 3. 2011 11:17
Dělala jsem svojí první roládu a dopadla vcelku dobře ještě jsem jí pocákala čokoládou
31. 1. 2011 11:25
Další můj pokus o roládu.Povedla se a chutnala.Dokonce mi nepopraskala moc jen malinko na jednom místě,ale zase to bylo tak zlé!!!Snědla se a to důležité.
9. 1. 2011 12:22
Víte k té roládě bych rád ještě řek, že je doležitá doba pečení a následného stočení podle různých návodů. Já poslední dobou s tím vědu nedělám. Když promarním dobu pečení, nebo následného předsrolování. NETRUCHLÍM. Pak plát rozřiznu na půl nebo třetiny, PROMAŽU a jsou perfektní , ne sice tak atraktivní řezy, ale též se s nimi dají udělat HIOGO-FOGO kosky. Václav.
8. 1. 2011 19:23
Upeceno,,vyborna..roladu som piekla prvy krat..skvely recept..bude moj oblubeny..dakujeme,,davame bodik,,Jana
17. 11. 2010 16:42
Vašíku upečeno, je chuťově výborná a manžel už jí polovinu snědl +1 + foto
25. 9. 2010 15:19
Vašku je fakt super. Upekl jsem ji v pohode.
1. 4. 2010 10:32
Jsem stále vděčnější za recept, který jsem na TOPKÁCH použil jako zákad a trošku předělal podle mne. ( stále něco přidávám a zkouším)VŽDY S ÚSPĚCHEM. Pochvaly jen srší. Nyní stejné těsto a postup tolik nehlídám, takže nezáleží kyž není tolik stáčivé. Já ho na plechu přesně přeříznu na polovic a jednu vrchní stranu namažu marmeládou. (včera ještě na to rozmačkanými banány). Přenesu prázdnou půlku a slepím. Navrch jsem naskládal nakrájené banány a zalil želé. FANTASIE . Akorát dělám dost sladké. Do želatiny jsem dal do vody malinovou šťávu a to jsem huž neměl. Holt cukrovkář zaplače a dá si rohlík. Dávám obrázek.Václav
11. 2. 2010 10:09
Souhlasím a věřím, že roláda praská, když se peče dlouho.Pak tvrdne. Václav.
10. 2. 2010 09:25
p.Koubková. Nevím proč bych si vymýšlel. Jen tedy na upřesnění. Máme sporák koupený u nás v Makru (kombinovaný)toje hořáky+trouba obi.elektrická//Výrobce a dodávaný z TURECKA//.Roládu jsem dělal poprvé a předevčírem podruhé. Nemám přesné stupně. to je . Mám 50, 100, 150, 175,200°C a ještě kousek bez označení. Takže jen odhaduji. Není tam kontrolní teploměr, proto se řídím, "Co je psáno, to je dáno" Ručit za nic nemohu. Proto většinou udávám ???? . Prvou roládu jsem zadal teplotu něco mezi 175 a 200°C ( jak jsem psal- odhad) ke konci cca 5 min přidal na 200 a ž byla barva jaká je zřejmá. Druhou roládu jsem pekl na 175 a táhlo se to až do 25 minut a já musel rychle přidat na dalších 5-7 min. na 200. Víc nevím co dodat. Vaší roládu jsem neviděl, ani další buchty nebo moučníky, tak nemohu posoudit. Ale mohu jen říci, že i u ostatního pečení musím péci(a již s tím počítáme) déle než je uváděno. Vcelku mi to vychází a brousky a tvrdé pečivo, dorty a moučníky nemáme/což je vidět na foto./. TAK OPRAVDU NEVÍM. Václav.
9. 2. 2010 12:40
Koubkováje pravda,že já peču takovéhle těsto asi 7min,ale peču při 200-220°C.I Václav tam má cca.Je ale fakt,že každá trouba peče jinak a tak si myslím,že by bylo dobré (pro začátečníky) připsat do rcp.délka pečení dle zkušeností s vlastní troubou.
9. 2. 2010 12:31
Samozřejmě že ty mé jsou jedlé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 40 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 43 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 43 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Na Bílou sobotu pečeme mazance, beránky a velikonoční hlavičku. Křesťané světí oheň a očekávají vzkříšení Ježíše
Jak připravit chutné moučníky - tentokrát bez vajec. Vyzkoušejte osvědčené buchty a koláče, které se podaří i bez vajíček
Další recepty
Tématické fráze: užasne rolady sladke pečené sladké rolady bezva recepty sladké pečení rolády pečeme rolády sladké proč praská mazanec pečená roláda sladká pecená sladká rolada peceni rolady proc praska rolada pečení rolády sladké sladké rolády pečeme sladké rolády jak se peče roláda rolády sladké pečeni sladké rolady jak dlouho se peče roláda proč praská bábovka sladká roláda pečeni rolad
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, sůl, olej, marmeláda
Bezva roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WLxo
24 názorů