Kuře na paprice se smetanou
Mami, uvaříš oranžovou omáčku? Každá maminka tuto větu již někdy slyšela. Řeč není o ničem jiném, než o jemném kuřeti na paprice. Maso se smetanovou omáčkou a sladkou paprikou vařily už naše babičky a zůstává stálicí i dnes.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 553 kJ / 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,95 g |
Tuky | 42,34 g |
Vláknina | 9,23 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 42,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2024 15:40
Ráda bych to zkusila podle vás. Doplňte mi váhu toho 1/2 sáčku mleté papriky. Dekuji
4. 2. 2024 16:59
Mama-mia: na jedný straně vás chápu, ale na druhý straně byste si vy mohla uvědomit, že ne každý má pomalý hrnec a nebo se s tím chce prdět tak jako vaše babička. Stejně tak jako to obírání, někdo to prostě obere příborem na talíři a fakt do toho nemusí šahat rukama.
Váš recept jsem viděla a mít pomalý hrnec, tak bych ho i zkusila, ale nemám, takže zůstanu u téhle rychlovky. Neřešte blbosti. Každý recept si najde svýho kuchaře.
Váš recept jsem viděla a mít pomalý hrnec, tak bych ho i zkusila, ale nemám, takže zůstanu u téhle rychlovky. Neřešte blbosti. Každý recept si najde svýho kuchaře.
29. 9. 2023 14:33
Dělám téměř stejně..přidala jsem s dovolením foto.
29. 9. 2023 12:33
Mama-mia: ty mlč, to tvoje je taky úplně obyčejný tak tu nehoň triko.
19. 10. 2022 21:38
Výborné, jako od maminky!
22. 2. 2022 19:55
Mama-mia: Jak to má strávník jíst? No přece normálně příborem! Vy doma nejíte příborem? Fakt je, že roztrhnout kuře rukama vedví a kosti pak odhodit psům pod stůl jako na středověké hostině, se na tuto přípravu kuřete příliš nehodí.
22. 2. 2022 19:45
Klasický recept, který ovšem lze s minimem práce navíc povznést o 10 levelů výše. Budu muset přidat recept, jak má kuře na paprice vypadat. Nicméně nesmírně oceňuji, že autorka alespoň kuře servíruje obrané z kostí, jsou tu i takové recepty, kde kuře včetně kostí ponoří do omáčky. Jak to asi má ten strávník jíst, rachat si ruce v omáčce? Prostě zhovadilost.
19. 12. 2021 10:33
Jana: Já zahuštuji omáčky hrubou moukou. Hladkou používám na jíšku.
15. 2. 2020 20:11
Výborná
11. 5. 2019 11:24
dadinkamaminka: děkuji moje slova, ale tady se bohužel gramáže psát musí
11. 5. 2019 11:23
Wolfik: děkuji
11. 5. 2019 11:02
Kuře na Paprice vařím již léta úplně stejně, je to rychlé a chutné, Děti se potom mohou utlouct, hlavně když to mají s těstovinami...
11. 5. 2019 10:56
haminami: Nikde není napsáno, že ho tam musí dát každý, že?
10. 8. 2018 10:29
Co ten masox? Toto jídlo jde uvařit chutně i bez chemie. Za mě palec dolů.
2. 11. 2016 10:55
Polohrubá mouka?Já zahušťuji omáčky jedině hladkou.Myslím, že je to i lepší kvůli žmolkům.Polohrubá je dobrá na pečení, ale určitě ne zahušťovat omáčku.Jinak super recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 10 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Naporcovat syrové kuře s námi zvládne každý začátečník. Stačí k tomu ostrý nůž a prkénko, dobrým pomocníkem jsou nůžky na drůbež
Jak připravit kuře na paprice. Oblíbená omáčka se podává s knedlíkem nebo těstovinami
Špičkový šéfkuchař Marek Raditsch miluje vnitřnosti a nám prozradil recept na vepřová líčka po kantonsku s omáčkou pěti vůní
Další recepty
Tématické fráze: kuře na paprice od babičky kuře na paprice-omáčka kuřecí maso na paprice se smetanou omáčka kuře na paprice kure na paprice kureci kousky na paprice kuře na paprice omáčka omáčka na paprice kuřecí prsa na paprice se smetanou kure na papryce kuře na paprice video kuře na paprice ze stehen kuře na paprice s těstovinami kuře na paprice recept kuře na paprice top recepty kuřecí křídla na paprice kuře se smetanou jednoduché kuře na paprice kuřecí kousky na paprice se smetanou jak dochutit kuře na paprice
Suroviny: stehno kuřecí, cibule, máslo, paprika sušená sladká, sůl, vývar drůbeží, smetana na vaření, mouka polohrubá
Kuře na paprice se smetanou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x213
66 názorů