Pařížské řezy jednoduché
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 18 419 kJ / 4 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,86 g |
Tuky | 224,37 g |
Vláknina | 33,25 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 506,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2018 13:19
MARKY: ano,přesně tak
30. 12. 2017 12:44
AlušBeruš: Teplota pečení opravdu 40 min. na 180 C stačila, ale těsto je velice hutné, těžší. Vidím to na
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
29. 12. 2017 22:26
Právě peču, dala jsem dvě dávky, méně cukru a bez vanilk. cukru, péct budu tak na 180 C cca 35 -40 min. Do šlehačky
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
2. 8. 2017 15:09
Anna: Musíte dať menší plech, ale potom sú 3 šľahačky - podľa mňa priveľa. Ja dávam aj na tortu 2 šľahačky, 1 čokoládu na varenie, 2- 3 PL cukru a 2 PL kakaa. To sa prevarí, po vychladnutí do chladničky a na druhý deň vyšľaháme aj s Smetafixom - tiež 2.
8. 4. 2017 08:56
www.toprecepty.cz Zdravim, prosim ty kastany a coko dam do smetany, privedu k varu a necham vychladnout, pote sleham....? Ja jsem na to sladke antitalent
21. 3. 2017 20:59
V receptu chybí doba pečení a při jaké teplotě.Přesto jsem recept vyzkoušela ,povedlo se,dětem moc chutnalo
4. 3. 2017 19:28
Vypadá krásný musím ho vyzkoušet.::-
21. 11. 2016 23:56
Anna: Nejspíš to chce dvojitou dávku.
21. 11. 2016 23:53
Pro správné vyšlehání by měla být ta šlehačka řádně vychlazená.
20. 11. 2016 08:40
erika.repkova: Ano, rozpustit ve šlehačce a přivést k varu.
12. 11. 2016 22:34
buchta je vyborná,moc sladká,ale až na tu šlehačku,nešla řádně vyšlehat
25. 10. 2016 15:44
prosím a tie tyčinky ľadové gaštany mám rozpustiť????
19. 10. 2016 22:44
Super recept,dělám to na menší plech a je to krásně vysoké a to těsto je vynikající i dlouho vydrží,díky
19. 10. 2016 17:36
Je úúúžasný! Až tak, že jsme ho dnes dojedli a moji kluci si vyprosili zítra nový, když čekáme návštěvu.
30. 8. 2016 16:51
Madlenko1, ráda bych se zeptala, míra "hrnek" je počítáno čtvrtlitrový hrnek? Já to alespoň tak chápu, ale radši se chci zeptat. Díky za odpověď a zdravím
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 8 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 35 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 38 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
20 nejlepších moučníků na plechu: I začátečník může ohromit hosty lahodnou dobrotou
Hezky ozdobit dort mohou i začátečníci. Podle našich praktických tipů a triků to zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: pařížské řezy pařížské řezy recept šlehačkové pařížské řezy recept pařížský řez jednoduché řezy recept na pařížské řezy jednoduché řezy na plech jednoduché moučníky parizke rezy pařížské tyčinky pařížské řezy na plech pařížský řez recept řezy s pařížskou šlehačkou pařížsky řez na plech paříšské řezy parizsky rezy recepty na pařížské řezy pařížské tyčinky recept pariske rezy recept pařížské řezy
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, olej, voda, kakao, prášek do pečiva, šlehačka, tyčinka ledové kaštany, čokoláda na vaření, rum, marmeláda pikantní, čokoláda margot, kokos
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
53 názorů