Pikantní utopence
Tuto hospodskou klasiku připravíme ze špekáčků, které naložíme do nakyslého nálevu. Do řezů ve špekáčcích vložíme kyselou okurku, cibuli a feferonku, která jídlu dodá příjemnou pikantnost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 28 181 kJ / 6 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 358,26 g |
Tuky | 501,48 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 21,40 g |
Sůl | 52,00 g |
Sacharidy | 183,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme přidat i bylinky.
Někomu se může zdát, že je použito příliš velké množství octa, ale když do nádoby dobře naskládáte špekáčky, přijde ho tam méně než u jiných receptů, jen je koncentrovanější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2019 21:43
Také je tak dělám, jen jednu stranu posypu sladkou paprikou a druhou plnotučnou hořčicí.
8. 1. 2014 12:00
Honí mě mlsná,jdu na ně!!!!!!!! Vypadají úžesně.
22. 2. 2011 10:17
Fantom - díky, já opravdu raději vyzkouším nejdřív jen malou skleničku, určitě znáš - " důvěřuj, ale prověřuj "
22. 2. 2011 10:13
ocet je studený( kvasný lihový 8% ), nic se nevaří, a není to kyselé, je to přesně tak jak to má být, když budete vařit nálev s nějakým kořením tak budou přeplácané. opravdu je to vyzkoušené a chutná to každému, ještě se mi nestalo že mi někdo neřekl že lepší utopence nejedl.navíc takto upravené utopence můžete jíst už druhý den a vydrží dlouho(pokud je zapomenete v lednici)není to pracné tak zkuste do malé flašky od okurek jen tak 4ks a příště už budete dělat jen velké balení
22. 2. 2011 08:56
My máme utopence rádi, Tvoje se mi líbí, ale já bych asi ten ocet víc naředila, používáš náš normální - 8% ? Pro nás by to bylo asi moc kyselé, ale jinak a fotky krásné+
22. 2. 2011 07:37
šmarjájósef...utopenci...to je mor...to vždycky můj drahý obrečí...co obrečí, von to vořve...protože on je krásně nachystá já je nekrásně vždycky sežeru a on nestačí ani přivonět,natož koštnout a to bych to kdysi nepozřela..ale jak to říkala v tom filmu?...kdo jednou zkusí, nechce jinak...vivat utopenec
22. 2. 2011 01:24
A ocet s vodou prosím studené?Díky
21. 2. 2011 23:21
Jak teda utopence nemusím, tak jak ale vidím tu fotku, tak do toho asi půjdu Moc hezky fotíš
21. 2. 2011 22:55
Budu muset taky vyzkoušet,nikdy jsem to nedělala,ale dlouho se na to chystám!+3
21. 2. 2011 22:42
není zač a určitě to zkuste
21. 2. 2011 22:38
Vďaka.
21. 2. 2011 22:33
určitě mam to odzkoušený, dělam je tímto způsobem 15 let a chodí ke mě lidi s buřtama abych jim je naložil že jsou nejlepší občas přidávam kyselé zelí ale většinou tak jak píšu, je to rychlý a vydrží dokud je někdo nesní už jsem je měl i po měsíci
21. 2. 2011 22:27
Naozaj taký silný octový roztok?
21. 2. 2011 22:20
Utopence miluji, s okurkou jsem je ještě nejedla, nepochybuji, že jsou výtečné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 4 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 14 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 2 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 2 hodinami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na ty nejlepší utopence? Kouzlo spočívá v dokonale ochuceném láku, oloupaných špekáčcích a dostatečně dlouhém odležení
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: pikantní utopenci rychlý utopenci recept rychlo utopenci utopenci na rychlo jak dlouho vydrží utopenci recept na pikantní utopence pikantní utopenci recept nejlepší pikantní utopenci rychly utopenci rychlý domácí pikantní utopenci jak delat utopence pikantní utopenci s cibulí domácí pikantní utopenci top recepty utopenci utopence recepty na utopence utopenci s okurkou rychlí domácí pikantní utopenci pikantní utopence rychli utopenci
Suroviny: špekáček, cibule, pepř mletý, feferonka, okurky sterilované, ocet
Pikantní utopence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QN1L
14 názorů