Domácí rohlíky jako z pekárny
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 13 kusů
13 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 008 kJ / 2 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,10 g |
Tuky | 66,86 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 371,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2017 20:17
Souhlasím, že byl lepší výsledek, pokud jsem dala více vody (něco přes 3 dcl) - těsto šlo lépe vypracovat a rohlíky byly nadýchané a vydržely déle měkké. Když jsem se přesně držela receptu, tak byly druhý den takové hutné dusivky, ale s tou vodou navíc byly super i další den. Déle než do následujícího rána nikdy nevydržely
11. 11. 2017 20:48
Super výsledek, ale je potřeba ho trochu poupravit poměry. 500 g hl. mouky, 430 ml vody, ostatní stejné.
Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.
Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.
10. 9. 2017 08:40
Souhlasím, také mi vypadaly pěkně hned po upečení a do rána ztvrdly. Je v nich málo kvasnic, jak mám zkušenosti s kynutými těsty, tak se na 1/2 kg mouky dává víc, než je v tomto receptu. Nejsou nadýchané, jak je člověk zvyklý u rohlíku. Navíc ani poměr mouky a tekutin není správný. Těsto vůbec nešlo zpracovat. Musela jsem přidat víc vody... ŠPATNÝ RECEPT! Peču léta výborné housky, takže s tím zkušenost mám... tohle není dobrý recept!!!
6. 4. 2017 10:09
měla jsem je měkké a jak vychladly ztvrdly.Je to druhý recept na rohlíky ale vždy dopadnou stejně.A to jsem tam dala i vodu při pečení.Poraďte kde dělám chybu
9. 2. 2017 19:01
Jsou super :) jen jsem pouzila balicek suseneho drozdi. Moc nam vsem chutnaji, super recept, diky
3. 11. 2016 14:00
Spatny nejsou ale jak uz sem tu cetl je to spis piza houska nez rohlik jako z pekarny...
15. 9. 2016 23:27
Víte prosím na kolik stupňů rohlíčky péct v horkovzdušné troubě??
5. 9. 2016 08:38
VítR: Trochu mě odpověď pobavila. Doma dělám chléb a sjíždějí se na něj lidé z okolí. Také prokvasím všechnu žitnou mouku a světe div se, svým kváskem, který funguje už druhý rok ... Doma lze chléb zvládnout skvěle a do krámku nemusím. Takže doporučuji každému, to zkusit, pokud se mu chce .
24. 8. 2016 18:49
Protože jsem neměla máslo, použila jsem stejné množství oleje. Dopadlo to tentokrát na jedničku. Děkuju!
22. 6. 2016 11:28
Výborný recept místo máku jsem dala sezam + přidávám foto
12. 6. 2016 18:23
Jsou dobre.
18. 5. 2016 11:38
VítR: nevim jak si muzete být tak jistý, delam si doma chleba z vlastniho kvasu a je senzační , takze doma se da udelat vynikající chleba
15. 5. 2016 06:45
Šárka:
12. 5. 2016 22:39
pro me hrozny recept...nic ve zlem..testo je dobre nelepi se a to je super ale vubec z toho nejsou rohliky..minule jsem delala jiny recept ale bohuzel nemohu uz ho najit a ten byl skvely..to byly rohliky jak maji byt. Ale z tohoto testa opravdu ne..
8. 3. 2016 18:40
...no a nebo si upeču doma a nemusím kamsi jezdit. A proč bychom jako nevedli/y doma kvasy?! Tak jistě, profík nejsem, ale recept "voda, mouka, sůl, kmín... tak ten zvládám celkem dobře a všem chutná.
Jistě, fandím malým pekárnám, kde pečou z dobrých surovin, pro ty, kdo nemají čas, nebo nechtějí doma péct, jistě ideální!
Jistě, fandím malým pekárnám, kde pečou z dobrých surovin, pro ty, kdo nemají čas, nebo nechtějí doma péct, jistě ideální!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 5 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 33 minutami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 1 hodinou
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 2 hodinami
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tn.cz domácí domaci rohliky domaci rohliky a housky rohliky recept tn cz hruška pivní rohlík domaci rohlik domácí rohlíky recept recept na domácí rohlíky recept na rohliky recept na nejlepší domácí rohlíky rohliky cibulový rohlík domácí nadychane rohliky recept na domácí rohlík domací rohlícky recept rohlíky domácí nadychane rohliky video tn.cz recept na pivní rohlíky rohlík recept tn.cz levné recepty domácí rohlíky
Suroviny: mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
119 názorů