Šuhajdy maminky Aničky
Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň, v tomto případě ořechová, která je zalitá řádnou vrstvou čokoládové polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 443 kJ / 2 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,74 g |
Tuky | 205,10 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 321 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 233,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od maminky mé kamarádky, šuhajdy takhle děláme už roky - patří u nás k nejoblíbenějšímu cukroví.
Podobné tu máme už párkrát (přidávám do Podobných receptů), ale vždy se - hlavně v "čokoládě" - od receptu maminky Aničky dost liší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2015 21:13
Herta:to sme volakedy robievali s mamou a ta to ma od svojej mamy-mojej babky...dakujem za námet na buduci rok to spravim
5. 12. 2015 09:13
Ja ich tiež robím, ale namiesto orechov dávam do nich čierne ríbezle.
Ríbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.
Ríbezle po obratí odstopkujem, umyjem a nechám odkvapkať, po vrstvách ich preložím kryštálovým cukrom a nechám stáť do konca novembra v špajzi. Potom ich zalejem vodkou (1/2 litra na jeden sedemdecový pohár a nechám dva týždne postáť. Potom ich precedím. Scedené ríbezle použijem v šohajdách a precedený likér je super. Ten po troške (denné za malý štamperlík) popíjame cez vianoce ako aperitív. Tento repect mám od svojho strýka a jeho manželky.
19. 2. 2013 22:20
Tak dneska jsem vyzkoušela,je to jednoduché a dobré. Příště jen akorát dám do čokolády méně cukru, na mě to bylo trošku víc sladké.
27. 10. 2012 19:38
Vypadá to úžasně. Určitě vyzkouším. Ty ořechy mají být na prach nebo stačí rozsekat v mixéru? Nemám totiž mlýnek na ořechy.
4. 1. 2012 17:52
Moc príma šuhajdy+6Řekla bych,že ten překrásný andílek je háčkovaný-řetízkové oka,krátký a dlouhý sloupek a po zhotovení naškrobenýJe opravdu nádherný
4. 1. 2012 11:10
Majdula, rebeka: holky andělíčka jsem dostala od své virtuální kamarádky Daniely...nevím, jakou technikou je dělaný, ale líbí se mi tak moc, že jsem ho chtěla mít na fotce s cukrovím pro zdůraznění vánoc
3. 1. 2012 20:15
Šuhajky super ale ten andílek!!!!Nádherný! To je vlastní práce? Je to technika rišelijé?-nevím jak se to píše Nechtěla bys ho dát do Topkoníčka ?
3. 1. 2012 19:46
hezulinké ale ten andělíček je překrásný
3. 1. 2012 14:13
Cathleen, já to sladké nemusím, to víš, ale taťulda by se pěkně namlsal, má to rád a ledové kaštany zejména Dávám ti 2.bod
3. 1. 2012 13:49
Ledové kaštany jsou na polevu super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 1 minutou
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 42 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 50 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 53 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 55 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 1 hodinou
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: suhajdy z ledových kaštanu ořechové šuhajdy háčkovaný andělíček postup háčkovaní andělíčci postup suhajdy rajče net rajče net háčkování háčkovaný andělíček suhajdy recept šuhajky šohajky z ledových kaštanů háčkovaní andílci šuhajdy z kaštanů háčkovaní andělíčci rajče net háčkovaní andílci rajče net fotky 2015 jednoduché šuhajdy háčkovaný andílek dobré šuhajdy rajče háčkování
Suroviny: ořechy strouhané, cukr moučkový, rum, mléko, tyčinka ledové kaštany, máslo, kakao, cukr moučkový
Šuhajdy maminky Aničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gQzk
10 názorů