Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka
Žloutkové věnečky jsou chloubou cukrářského umění. Ale s tímto receptem je zvládne opravdu každý. Věnečky z odpalovaného těsta naplníme krémem z pudinku, másla a žloutků. Ke zdobení pak použijeme fondánovou polevu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z dávky vyjde asi 24 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 45 804 kJ / 10 947 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,58 g |
Tuky | 508,67 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 3,36 g |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 3,61 g |
Sacharidy | 1 437,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Troubu můžete nechat celou dobu přiotevřenou, tak že mezi dvířka dáte vařečku - bála jsem se toho, ale opravdu krásně naskočily :)
Tento recept je z kuchařky : Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček od Romana Vaňka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2020 18:45
15. 5. 2014 09:34
15. 5. 2014 08:47
10. 9. 2013 18:14
10. 9. 2013 16:44
10. 9. 2013 14:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 18 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 51 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě věnečků z odpalovaného těsta
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta stříkáme na připravené plechy ve dvou vrstvách. Video napoví, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: fondan na věnečky roman vaněk kuchařka recepty fondán na věnečky recept domácí fondán na věnečky fondán na žloutkové věnečky žloutkové věnečky vaříme podle vańka věnečky podle vaňka kuchař vaněk recepty venecky podle romana vanka roman vaněk kuchařka on line recepty romana vaňka roman vaněk věnečky věnečky vaněk kuchař vaněk zloutkove řezy roman vaněk věnečky z odpalovaného těsta paštika podle romana vaňka věnečky roman vaněk roman vaněk recepty online odpalovane testo vanek
Suroviny: voda, olej, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, cukr krupice, máslo, pudink vanilkový, žloutek, fondán, voda
Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXrL
6 názorů