Dršťková polévka
Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a drobně nakrájenou cibulí a petrželkou.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 2 805 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,53 g |
Tuky | 7,69 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 713 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2010 11:32
Někomu to smrdí, nám to voní, když se to vaří. Já dávám i kořenovou zeleninu, kterou podusím na cibulce pak s paprikou a Masox kostka do drštěk.Česnek a majoránku na konec po zahuštění záklechtkou, jíšku neděláme.Žena to nejí anžto tvrdí,\"že jsou to uvařené PONRAVY\". Neví ci je dobrého, zbude na mně víc...
28. 3. 2010 11:19
pravě mi bubla na sporaku a táááák tu voni ..já ji umim a dělam ji opravdu takhle a je fajn že jsem dostala mraženééé předvařenéé dršťky...ušetřilo mi to hooodně času ..ted skaknu pro čerstvy rohliky a to nebude mit chybu-...
12. 12. 2009 21:12
pochoutka
26. 11. 2009 13:24
Vyzkoušela jsem Vaší polévku, s předvařenými držťkami je to opravdu rychlovka , a ještě ke všemu velmi dobrá, super a posílám bodíka
13. 6. 2009 16:53
tak já mám držkovou polívku ráda ale neumím ji tak ted jukám na recept tak snad se ji už naučím
6. 2. 2009 11:32
Tak dnes končím a jdeme vařit drštkovou polévku. U nás se taky kořenová zelenina nedává,ale myslím,že to se zeleninou bude taky moc dobré.My dáváme drštky dnes již předvařené a pak do vřících dáme osmaženou cibulku. Než se dají vařit drštky tak spolu s nimi dáme vařit morkovou kost(když ji máme a masox),ze které se pak morek vyklepne a naseká do polévky. Vše ostatní je stejné(paprika, pepř, majoránka, sůl, česnek) ale na závěr(ještě před konečným dochucováním)zahustíme do růžova usmaženou jíškou.Václav
9. 1. 2009 23:12
Přimlouvám se za tu bez kořenové zeleninytaky jí v dršťové nemusím,ale milujeme tu z růžovek(když je sezona)
9. 1. 2009 22:49
Maris, tohle je asi verze bez kořenové zeleniny, ale do klasické dršťkové polévky zelenina určitě patří. Já si to zase neumím představit bez ní.
8. 1. 2009 14:38
Merylas : to je ani shánět a zkoušet nebudu, polévku nedělám často, tak se s těmi vepřovými nebudu trápit. Díky za upozornění
8. 1. 2009 14:35
Merylas,to máš úplnou pravdu, ale ona tím prostě žijea to ještě cvičí lidem psy, když neposlouchají majitele a sama má ještě plno svých psů různých ras. Ona maká jak chlap, ale baštit chodí velmi často k mamince a moc jí chutná. Vůůůbec není na vaření a ani by na něj neměla čas. Jak se praví, každý je na něco žejo?
8. 1. 2009 14:32
Maris, byly ta tácku, větší balení, už teda nakrájené a předvařené a na štítku Vepřové dršťky Ale chuť to pak nemá , jsem se natrápila při dochucování.
8. 1. 2009 14:29
Bibi, teda dcera dělá co ji baví, ale je to fůra starostí a práce. A musíš se postarat ať se děje, co se děje.
8. 1. 2009 14:28
Vepřové dršťky neznám Hanny, kořenovou zeleninu já taky nedávám a po pravdě řečeno, ani si ji tam neumím moc představit, ale - každému chutná něco jiného Česnekovou pastu vůbec nepoužívám, tak samozřejmě česnek čerstvý.
8. 1. 2009 14:23
hanny,ona je rozená statkářka (má to asi po předcích), je na statku a mají krávy,prasata a koněOna dělá koně,miluje je od dětství, tak jezdí i učí jezdit a osedlává mladé koně a v sezoně vozí zahraniční turisty v takovým kovbojským dostavníku, je to supr.Všechny Vás zvu a kdo má děti, to je zážitek
8. 1. 2009 14:15
Nádherná fotka Taky většinou kupuju předvařené dršťky a v Makru jsou k dostání i vepřové, ale nemají tu chuť a jsou takové tenké. Taky jsem na ně , jsem je viděla poprvé. Jinak doma při zabíjačce se do žaludku a kusu toho střeva dávala tlačenka. Taky se využila pračka Já osobně dělám bez zeleniny a jíšku dělám cibulovou. A Maris, dobře že jsi tady napsala postup pro ty, co to třeba neví
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Masopust 2023: Kam se letos vydat za maškarami, na nejlepší jitrnice a dozlatova osmažené koblihy?
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Další recepty
Tématické fráze: držková polévka držková polévka z předvařených držek dršťková polévka dršťková polévka pravá dršťková polévka drzkova polevka recept drštková polévka recept drštková polévka recept recept na dršťkovou polévku recept na dršťkovou polévku recept na držkovou polévku držková polívka držťková polévka drskova polevka drštková polévka z předvařených drštek recept recepty- drštková polévka recept držková polévka drštková drstkova polivka držková polévka recepty
Suroviny: dršťky, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, pasta česneková, sádlo, jíška, sůl, pepř mletý
Dršťková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjg
34 názorů