Krakonošův oheň drůbeží
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 955 kJ / 2 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,40 g |
Tuky | 155,84 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 46,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Překvapilo mě, že tu Krakonošův oheň není - takové jednoduché a skvělé jídlo
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2023 12:24
,,Krákora" je luxusní záležitost, dělávají ho u nás v hospodě jako minutku s hranolkama a já tak dlouho škemral až mi kuchař prozradil recept ... od té doby si jej tu a tam uvařím doma
1. 2. 2020 14:48
Vypadá to lákavě. Ukládám si a určitě vyzkouším
12. 3. 2017 10:58
Nejlepší maso na Krakonošův oheň je vepřová panenka. Kuřecí maso je sice dříve hotové, ale není to ono.
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.
11. 3. 2015 16:18
Ták, a hodnotím,výborné ! Doporučuji hodinku nechat uležet,ohřát a podávat. Ta cibulka je potom v tom mase líp cítit. Trošku proležet neuškodí. "Krakonoš" byl spokojen!
11. 3. 2015 00:41
klukodvody:Ano, přesně tak, jen na dobu přípravy cibule. Děkuji za výpomoc
10. 3. 2015 21:02
klukodvody:Každá rada dobrá,dělám prvně autorka se možná ozve,kolik minutek to má asi odležet.
10. 3. 2015 21:00
magdalenka: Tak to nechám chvílku odležať!
10. 3. 2015 20:52
Veronika.Hrozna jestli mohu tak je to naložené jen tu dobu než si uděláš přípravu toho dalšího .Tak nejdřív si připravíš maso a potom ostatní a je to .Doufám ,že mně Petra promine že odpovídám .
10. 3. 2015 19:40
Veronika.Hrozna:v texte sa píše, že chvíľu odležať...
10. 3. 2015 19:10
magdalenka: Ja už zajtra,iba neviem ,ako dlho to mám nechať v tej sójovej!
10. 3. 2015 17:56
Peťka, super recept, pre mňa neznámy - ukladám si. Vidím to tak na nedeľu.
10. 3. 2015 15:41
Nemáš zač já jsem rád že někdo ctí tradici .Jde o postup a ne třeba až tak o maso protože původní je s vepřovou kotletou s kostí .Ale to není tak důležité protože v té době a je to 50 let zase tyhle variace nebyly .
10. 3. 2015 15:33
klukodvody:Tak to velice děkuji, z toho komentáře mám husí kůži (samozřejmě v dobrém). Díky
10. 3. 2015 15:23
Tak na to jsem byl moc zvědavý ,protože jsem byl u zrodu tohoto receptu a máš ho úplně perfektní ,protože každý se divil ,že oheň a smetanová omáčka .Super mám radost že to není nějaký paskvil .Dávám bodík a mohu tě ujistit ,že šéfkuchař ze Savoje ,který to vymyslel má tam někde nahoře radost .
9. 3. 2015 22:34
Vypadá to velmi jedlé! "Krakonoš" se nacpe !Co je s hódně cibulí má vždy úspěch zaručen a ještě čili a tabasco tak bude vrnět blahem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 18 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 33 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí krakonošův oheň krakonošuv rizek krakonošův oheň z kuřecího masa krkonošuv ohen katuv oheň krakonošuv řízek recept krakonošuv ohen kuřecí krakonšův oheň oběd recepty krakonosuv ohrn kraqkonošuv ohen krakonošuv ohň recepty na oheň krakonosuv kureci rizek krakonosovi ohne krakonošův kuřecí oheň krakonošův ohen kuřecího masa hrakonosuv ohen krakonošův šlehačkou krakonosuv ohen s kuřecím masem
Suroviny: prsa kuřecí, smetana ke šlehání, cibule, olej, omáčka sojová, chilli, tabasco, sůl, pepř
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
17 názorů