Jednoduchá šípková marmeláda
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 501 kJ / 3 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,13 g |
Tuky | 3,33 g |
Vláknina | 240,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 722,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je nejen dobrá k divočině, ale i do cukroví a na chleba. Dávka na fotce je z 1/2 kg šípků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2017 16:54
rihana: Moc děkuji!!!
1. 11. 2017 16:53
Jana Remková:
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
šípky zbavím stopek a okvětí, dám do kastrolu a zaliji vodou, zvolna vařím až změknou. Prolisuji, odpad ještě řídím vodou, aby se všechna dřeň vylisovala, to je jediný pracný. Do protlaku dám cukr, želírovací prostředek a ještě povařím. 'Chloupky z šípků se perfektně rozvaří. Horkou do skleniček a dnem vzhůru. Na 1 kg šípků 200-300 g písk.cukru, já dávám spíše méně, 1/2 balíčku želír.prostředku. Jelikož mám často maso z kance, tak mám šípk.džemu velikou spotřebu.
1. 11. 2017 16:43
casino: to snad není možný, zavařenina je úplně jemňoučká, když mi zbyde po omáčce, tak si ji namažu i na chleba.
22. 10. 2017 17:43
Jana Remkova:
rihana:
No, já mám sice nerezové patro ale ten rozdíl jsem poznal a od toho času kupujeme Hagebutten Konfitüre
rihana:
No, já mám sice nerezové patro ale ten rozdíl jsem poznal a od toho času kupujeme Hagebutten Konfitüre
22. 10. 2017 17:18
rihana: Fakt?? Kde je sakra ten recept??
22. 10. 2017 14:25
U šípkové marmelády není vůbec třeba vydlabávat vnitřek, úplně zbytečná práce. Vše se rozvaří a krásně propasíruje. Recept mám tady někde z internetu a dělám jí už přinejmenším deset let. Je skvělá a zaručeně jednoduchá. Obtížné je na ní jen to pasírování.
22. 10. 2017 14:02
casino:
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.
Ale dá sa to robiť aj jednoduchšie. Ja prinesiem šípky a suseda uvarí lekvár.
22. 10. 2017 13:54
Jana Remkova: No jo no jenže už tu jedna je tak jsem musela něco přihodit a číslo se mi nechtělo dávat . Pracné je to očištění to je pravda, ale pak již jsem měla za hodinu hotovo.
22. 10. 2017 09:57
Není jednoduchá , ale rozhodně je skvělá. Já váhám, jestli z šípků udělat likér, nebo marmeládu
21. 10. 2017 22:27
"Jednoduchá šípková marmeláda"
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
No, ten kdo někdy vařil šípkovou zavařeninu podobným způsobem (ad 1 postupu), tak se nemůže nezeptat, jak že se to může dělat složitěji (pracněji)?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 13 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 16 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 44 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 50 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak připravit oblíbený čaj ze sušených šípků a na co se hodí šípková marmeláda
Jak připravit čaj z čerstvých šípků? Chutí i vůní je výraznější než ze šípků sušených
Další recepty
Tématické fráze: šípková šťáva šípková marmeláda bez cukru šípková marmeláda šipkova marmelada recept šípková šťáva recept šípková zavařenina recept top recepty šípková marmeláda šípková marmeláda postup jednoduchá šípková zavařenina jednoducha marmeláda recept šípková zavařenina šípková marmeláda jednoduše šípková marmeláda bez bez cukru recept šípková šťáva recepty na sipkovou marmeladu vnitrek šípků příprava šípkové marmelady recepty-šípková marmeláda šípková štáva recepty recept šípková zavařenina
Suroviny: šípky, cukr třtinový, koření hřebíček, kyselina citronová, kůra citronová, šťáva citronová, voda,
Jednoduchá šípková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrzL
10 názorů