Králičí hašé
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 363 kJ / 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,03 g |
Tuky | 15,22 g |
Vláknina | 3,43 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 207 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 12,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maso může být i pečené, já jsem vařila králičí příkrm dceři, tak jsem uvařila veškeré maso dohromady.
Maso se může i rozsekat v mixéru, ale pomleté je jemnější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2018 11:32
Nadja: Elinka z toho měla jen to vařené maso králíka kupuju od tety, tady se sice občas sehnat dá, ale je to takovej malej mrňousek...to si ho raději vždycky přivezu z domu a je domácí.
casino: Je pravda, že moc nemám představu, kolik králík stojí v ČR, ale třeba hřbety a žebra dělávám málokdy. Vařila jsem jeden i pro malou na příkrm, tak jsem uvařila všechny. Kromě toho, když při obědě krmíte několikaměsíční dítě, tak si hodně rozmyslíte, jestli u toho chcete i obírat žebra...a nebo být schopní jíst jednou rukou Ale klidně si ze hřbetů udělejte cokoliv jiného, nám tohle chutnalo moc
casino: Je pravda, že moc nemám představu, kolik králík stojí v ČR, ale třeba hřbety a žebra dělávám málokdy. Vařila jsem jeden i pro malou na příkrm, tak jsem uvařila všechny. Kromě toho, když při obědě krmíte několikaměsíční dítě, tak si hodně rozmyslíte, jestli u toho chcete i obírat žebra...a nebo být schopní jíst jednou rukou Ale klidně si ze hřbetů udělejte cokoliv jiného, nám tohle chutnalo moc
10. 4. 2018 02:00
casino: třeba Johanka kupuje králíka levně, tak jí to na uvaření a umletí není líto. Také jsme kdysi kupovali celého králíka za dvacku. A dokonce i nutrie bývala k mání a to velice levně - dnes o ní ani nezavadíš.
9. 4. 2018 13:47
Dokáži si představit vařený předek a boky (ale už i lopatek by mi přišlo líto)...
Ale vařit hřbety?
A pak filé ještě rozšmelcovat??
No, ale ono se toho s nim moc jiného dělat nedá, že???
Je to jako dělat "Sekanou svíčkovou" z pravé svíce
Mít syrové hřbety, tak ukuchtím třeba Králičí meretu po burbonsku... ...a teprve syrového masa zbavenou "kostru" bych přihodil do vývaru.
***
Nadja:
Jj, u nás je to s oblíbeností podobně
Akorát už 1x uvařené maso ve směsi znovu zbytečně nemučím 40´ ! v peci, ale krátce je prohodím na pánvi a je vymalováno
No, v podstatě je to taková, když ne "minutka", tak rychlovka, že
Ale vařit hřbety?
A pak filé ještě rozšmelcovat??
No, ale ono se toho s nim moc jiného dělat nedá, že???
Je to jako dělat "Sekanou svíčkovou" z pravé svíce
Mít syrové hřbety, tak ukuchtím třeba Králičí meretu po burbonsku... ...a teprve syrového masa zbavenou "kostru" bych přihodil do vývaru.
***
Nadja:
Jj, u nás je to s oblíbeností podobně
Akorát už 1x uvařené maso ve směsi znovu zbytečně nemučím 40´ ! v peci, ale krátce je prohodím na pánvi a je vymalováno
No, v podstatě je to taková, když ne "minutka", tak rychlovka, že
9. 4. 2018 12:26
Ta Tvoje Elinka se má, když jí stále tak vyváříš !!!
Haši dělala moje maminka z vařeného hovězího masa, které zbylo z polévky. Moc mi vždycky chutnala, ale už dlóóóuho jsem ji neměla - u nás ji nikdo nechce a dělat ji jen pro sebe, .......... Ale udělala jsi mi chutě, tak se do ní možná pustím.
Haši dělala moje maminka z vařeného hovězího masa, které zbylo z polévky. Moc mi vždycky chutnala, ale už dlóóóuho jsem ji neměla - u nás ji nikdo nechce a dělat ji jen pro sebe, .......... Ale udělala jsi mi chutě, tak se do ní možná pustím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 18 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 21 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 31 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 34 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak upéct králíka na cibuli. Vyzkoušejte klasiku našich babiček
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: haše z králíka hase z kraliciho masa kraličí žebra hašé z vařeného masa z kralika haše recept vařené maso z kralika králičí žebra recept haše z králičího msa vařené králičí maso sekana z králičího masa haše z vařeného z králíka kolik stoji maso kralici kraličí předek recept s kraliciho uvareneho masa co z vareneho králičího masa sekaná z vařeného králičího masa recepty hašé směs z vařeného kralika haše z z králíka recept na haši
Suroviny: hřbet králičí, vejce, česnek, majoránka, sůl, pepř, petržel, víno bílé, mléko, sádlo
Králičí hašé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KjBR
4 názory